fbpx

| Tudatos Vásárló

Öt magyar cég részvételével elindult az Európai Energiabajnokság

A résztvevő vállalatok az energiafogyasztás csökkentésében mérik össze tudásukat…

Az Európai Unió SAVE II programjának keretében október 1-jén elindította az Európai Energiabajnokságot, amelyben 6 európai ország 41 vállalata vesz részt. Magyarországról 5 cég: az Alcoa-Köfém Kft., a Biopetrol Kft., a British American Tobacco Hungary, a Budapest Főpolgármesteri Hivatal EU-integrációs Irodája és a Maszer Rt. versenyez az európai és nemzeti szinten kiosztandó díjakért, amelyeket a legjobban teljesítő cégek a brüsszeli díjkiosztó gálán vehetnek át.
A résztvevő vállalatok az energiafogyasztás csökkentésében mérik össze tudásukat: az a cél, hogy egy éven át minél több megtakarítást érjenek el kizárólag az ott dolgozók hozzáállásának megváltoztatásával, új eljárások és szokások bevezetésével. „Így nem csak a bajnokságon helyezést elérő szervezetek lesznek győztesek: minden résztvevő nyer az alacsonyabb energiaszámláknak köszönhetően, és a környezet is hasznát látja a vetélkedésnek.” – mondta Juranics Judit, a program vezetője. A projekt magyarországi koordinációját a Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület látja el.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás