• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Öko-hajmosás kihívás - mosd velünk zöldre a hajad!

2020.05.07. /

Amikor sampont választunk, nem csak az dől el, mennyire lesz fényes, jól ápolt és illatos a hajunk. A samponon áll az is, mennyivel szaporítjuk a többszáz évig nem lebomló műanyaghulladék mennyiségét Földünkön. Csatlakozz Öko-hajmosás kihívásunkhoz, teszteld velünk, milyen ritkábban, szilárd samponnal vagy samponszappannal hajat mosni! Ha a TVE támogató tagja vagy szupertagja vagy, a szilárd sampont akár ajándékba is kaphatod!

A műanyag flakonos samponok sokak számára egyértelmű, megkerülhetetlen választásnak tűnnek, pedig remek hulladékmentes alternatívájuk van: a szilárd sampon.

Amellett, hogy egy tömb szilárd samponnal akár két flakon sampont válhatunk ki műanyaghulladék nélkül, ha körültekintően választunk, az összetevők szempontjából sem annyira károsak, mint a „hagyományos” samponok. (Mi a különbség a folyékony és a szilárd tömbszappanok között?)  

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél hiszünk abban, hogy akár egyetlen szokásunk környezetbarát újragondolásával és megváltoztatásával rengeteget tehetünk egy fenntarthatóbb világ kialakításáért.

Amellett, hogy a csomagolásmentes hajmosás fenntartható megoldás, szeretnénk kideríteni, hogy mennyire jó vele hajat mosni. Hogy a szilárd samponok tényleg jól tisztítják-e a hajat, mennyire egyszerű vagy épp macerás a használatuk, nem szárítják-e a fejbőrt, könnyen fésülhetővé teszik-e a hajat?

Hogy ezt megtudjuk, támogató tagjaink és közösségünk segítségével hazai szilárd samponokat tesztelünk. A tesztben résztvevő tagjaink és szupertagjaink ajándékként kapják a termékeket, de a kihíváshoz sokféleképpen csatlakozhattok.

Ha részt szeretnél venni az egy hónapos Öko-hajmosás kihívásunkban, válassz egyet a következő vállalások közül:

 

1. Csökkentsd a mennyiséget!

Ha nincs kedved új terméket kipróbálni, sőt, igazából hajat mosni sem, akkor ez a kihívás Neked való! Csökkentsd a használt sampon mennyiségét, egyszerűen: moss ritkábban, hetente csak egyszer hajat!

 

2. Próbáld ki a szilárd sampont!

A szilárd sampon környezetbarát megoldás, mivel leggyakrabban minimális papírcsomagolásban kapható. A szilárd sampon a folyékony samponhoz hasonló összetételű, ezért használata nagyon hasonlít a folyékony samponos hajmosáshoz. Habzóanyagot is tartalmaz, csak épp nincs benne annyi víz, mint a folyékony samponokban.

A kihívásban részt vevő támogató és szupertagjaink is ilyen, hazai márkájú szilárd sampont kapnak a Zöldbolt jóvoltából.

Így használd: az alaposan megnedvesített hajon húzd végig, dörzsölgesd a tömböt, és habosítsd fel! Ezután már pont úgy megy az egész, mint a samponos hajmosásnál: öblítsd le alaposan, ügyelj, hogy a szemedbe ne kerüljön!

 

3. Próbáld ki a samponszappant!

A szilárd samponnál eggyel haladóbb és valamivel nagyobb vállalás, ha samponszappant használsz. A samponszappanok összetevők tekintetében nagyon hasonlítanak a normál szappanokhoz. Emiatt kezdetben jobban összeállhat tőle a hajad, 2-3 alkalom kell, mire beáll a rendszer, és a hajad puhább, fényesebb és erősebb lesz.

Így használd: mivel a samponszappanok lúgos kémhatásúak, hajmosás után öblítsd le a hajad enyhén citromos vagy ecetes vízzel. (Az is megoldás, ha egy természetes összetevőjű hajbalzsammal átmosod újra a hajad.)

Ha már tagunk vagy és jelentkeznél:

Olyan tagjaink/szupertagjaink jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy 1 hónapon át használják az általunk küldött szilárd sampont, és a 3. hét végén kitöltenek egy kérdőívet a tapasztalataikról. Hajtípusodtól függően 3 féle szilárd samponra jelentkezhetsz:

a.) Fleur de Lin szilárd sampon – normál hajra

b.) Napvirág Szilárd sampon - hajhullás ellen, ricinus olajjal és shikakai porral, bergamott és édes narancs illattal

c.) Eco-Z Szilárd sampon - epres álom, érzéken fejbőrre

A tesztelőket a jelentkező tagjaink közül sorsoljuk ki, telefonon vesszük fel a kapcsolatot a nyertesekkel.

 

Ha még nem vagy tagunk, de szeretnél az lenni és tesztelni:

Jelentkezz gyorsan támogató tagunknak! Támogató tagunkként meghívunk exkluzív rendezvényeinkre, ajándék termékekkel vehetsz részt további tagi tesztjeinkben. Emellett megkapod Tudatos Vásárló Kedvezménykártyádat, amellyel több mint 80 helyen kedvezményesen vásárolhatsz. A TVE-tagság mindössze 3000 forint egy évre.

Itt tudsz jelentkezni tagnak/szupertagnak  >>


Ha nem vagy tagunk, de szívesen beszállnál a kihívásunkba:

Nagy örömmel várjuk jelentezésed akkor is, ha nem vagy tagunk, de velünk tartanál. Csatlakozhatsz úgy is, ha most, velünk együtt váltasz zöldebb fokozatra a hajmosási rutinodban, és akkor is, ha már korábban is a fent legírt megoldások egyikét használtad, és most szívesen megosztanád tapasztalataidat a Tudatos Vásárlók közösségével.

A feladatod ennyi:

1. Válassz egyet a fent leírt 3 vállalás közül (1. heti egy hajmosás, 2. szilárd sampon, 3. samponszappan).

2. Egy hónapon át csak így moss hajat.

3. Az egy hónap elteltével küldd vissza nekünk a kitöltött kérdőívet a tapasztalataidról.

A kihívás után a bejött eredményeket összesítjük és publikáljuk, hogy minden olvasónk megtudja, milyen lehetőségek állnak előttünk a zöld hajmosás terén.  

 

Itt tudsz jelentkezni a kihívásra ↓↓↓

 
powered by Typeform

 


A Tudatos Vásárlók Egyesülete semmilyen formában nem fogad el cégektől támogatást, hogy függetlenek maradjunk. Adományaitok segítségével tudunk működni.

Így tudsz támogatni minket:

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000 Ft adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint - kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró hozzájárulás számít.

   

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete
Bank neve:    Magnet Bank
Számlaszám:    16200106-00108490-00000000
IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000
Swift: HBWEHUHB

Köszönjük! 

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében