fbpx

| Tudatos Vásárló

Nyuszi vásárlása helyett jelképes örökbefogadás

Húsvéti nyúl vásárlása helyett inkább fogadj örökbe névlegesen egy állatot!

Közeleg a húsvét, sokan ilyenkor nyulat vásárolnak, s nem gondolnak bele, mi lesz a nyuszi további sorsa, amikor a gyerek ráun a bolyhosaranyos állatkára.

Ne vásárolj ajándékba élő húsvéti nyulat, fogadj inkább örökbe valamilyen formában egy állatot! Erre ma már számos lehetőség kínálkozik.

Jelképes örökbefogadás

A fővárosi állatkertben rengeteg állatot fogadhatunk – természetesen csak jelképesen – örökbe, minimális éves támogatás összege 6000 Ft, kötelezettséggel nem jár, oklevelet kap a nevelőszülő, évi két rendezvényre külön meghívót küldenek minden örökbefogadónak, ahol szakvezető segítségével részt vehet egy sétán és érdeklődhet kiskedvencéről bővebben is. Részletes infó itt található. A nyíregyházi Sóstó Állatkertben, a Gyöngyösi Állatkertben is hasonló programban vehetünk részt.

 

Az Equus Tatai Állatotthonban is hasonló lehetőség várja az állatbarátokat: segítség az állatotthonnak, a támogatás egy különleges formája, amellyel az örökbefogadók nem csupán anyagi támogatást és kiválasztott kedvencük tartási költségeihez hozzájárulást biztosítanak, de egy-egy kutya, macska „Tiszteletbeli Nevelőszülő”-jévé is válhatnak. Nem kell hazavinnie a kedvencét, az továbbra is az Állatotthonban marad. A jelképes örökbefogadás addig szól, míg a kutya végleges gazdához nem kerül. Az örökbefogadás összege egyszeri 1.000,- Ft, ezen felül bármilyen összeget, nem anyagi jellegű és tárgyi  támogatást is köszönettel fogadnak.

 

Számos állatotthonban fogadják örömmel az egyszeri vagy rendszeres segítséget: sétáltatás, látogatás, időnként hozzájárulás a költségekhez, az állatok etetéséhez bármilyen segítség felajánlásával, érdemes a környékünkön menhelyet keresni és érdeklődni, ha végső örökbefogadásra nincs lehetőségünk. A Gazdit keresek oldalán menhelyadatbázis is elérhető.

A cikk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében frissült 2016-ban.


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!


 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás