fbpx

Ne vessz el az iskolai bevásárláskor: keresd a címkéket

Ha szeptemeber, akkor iskolakezdés és persze bevásárlás. A sok-sok szemponton felül érdemes figyelni a vásárláskor a fenntarthatósági címkékre is, hiszen egyre több helyen találhatunk ilyen termékeket.

 

Szupermarket, papír-írószer vagy kisbolt? A legtöbb helyen már elérhetők olyan termékek, melyek előállításakor figyelembe vettek bizonyos környezeti-és társadalmi szempontokat, keressük ezeket.

 

 

Az FSC címke egy, a felelős erdőgazdálkodást igazoló címke. Ha megtalálható egy terméken ,akkor azt jelenti, hogy a termékek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős termelésnek és gyártás feltételeinek.

Ezek között olyan konkrét vállalások vannak, mint a veszélyes növényvédő szerek használatának tilalma, a kivágott fák helyére újak telepítése. Az FSC címke esetén három jelöléssel találkozhatunk. Bővebben a címkéről itt.

 

 

 

Ha már műanyag kulacs, akkor érdemes figyelni, hogy BPA mentes legyen, a vegyülettel kapcsolatos számos egészségügyi kockázat és bizonytalanság miatt.

 

Az OEKO-TEX Standard 100 címke textil és ruhaipari termékekre vonatkozik, és abban segíti a vásárlót, hogy tájékozódjon a textíliákban előforduló problémás anyagokról és az egészségre káros színezőanyagokról. A címkével jelölt ruhák és textíl anyagok károsanyag szempontból ellenőrzöttek és a termékek előállítása során is garantálja a környezetbarát termelést. Bővebben a címkéről itt.

 

 

 

A Fairtrade címke a méltányos kereskedelemet garantálja. A méltányos kereskedelem célja, hogy az általános világpiaci áraktól függetlenül a résztvevők olyan árat kapjanak az előállított termékeikért, mely fedezi a ráfordításaikat és tiszetességes megélhetést biztosít. A minősítési rendszer fontos része, hogy a termékek előállítása során figyelembe vesznek bizonyos környezeti-és társadalmi szempontokat ( gyerekmunka tilalma, minimum ár kifizetése, korlátozott növényvédőszer használat). Bővebben a címkéről itt.

 

 

 

Ha te is egy vagy a több, mint egymillió olvasónkból, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését. Hozzunk létre együtt egy megújult tudatosvasarlo.hu-t.

 

Így tudsz hozzájárulni Te is, hogy összegyűljön a 3.000.000 forint 2018. december végéig.
 

Segíts kisösszegű rendszeres havi adománnyal. Most! 

Rendszeres havi 1.000FT adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000FT adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000FT adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000FT adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség, főleg ha rögtön jön. 

   

 

Bármennyi pénzt adhatsz, minden apró vagy hatalmas hozzájárulás számít.

   

 

 

Ajánld fel adód 1%-át a TVE nek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete adószáma: 18245770-1-43

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

Bank neve:    Magnet Bank

Számlaszám:    16200106-00108490-00000000

IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000

Swift: HBWEHUHB

 

Köszönjük, hogy velünk vagytok!

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás