fbpx

| Tudatos Vásárló

Nagy karácsonyi porcukortesztre gyűjt a TVE

Több olvasónknak gyanús a porcukor, ezért elhatároztuk: leteszteljük. Támogasd tesztünket, hogy megtudd: valójában mennyi cukor van a porcukorban.

 

A képlet egyszerű, porcukor = porított cukor. Legalábbis ezt gondolnánk.

 

De valójában mennyit cukrot tartalmaz a porcukor?

 

A válasz sajnos egyáltalán nem egyértelmű.

A Tudatos Vásárlók Egyesületéhez (TVE) több panasz érkezett azzal kapcsolatban, hogy a sütés-főzés során a különböző boltban kapható porcukroknak nem olyan intenzív az ízük, mint a házilag porított kristálycukoré és különböző váratlan tulajdonságokat mutatnak, például megkeményedik tőlük a sütemény.

 

Ez normális esetben, amikor a porcukor valóban porított cukor, nem fordulhatna elő.

 

Így ünnepek előtt, amikor a háztartások többségében előkerül a porcukor, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tisztázni szeretné, hogy mivel is édesítjük valójában az ételeinket.

 

Mit adnak el nekünk porcukor néven? Mit vásárolunk valójában, amikor porcukrot veszünk a boltban?

 

Ha Téged is érdekel, hogy a porcukor valójában mennyi cukrot tartalmaz, és nem akarod, hogy átverjenek, támogasd a TVE tesztjét, hogy kideríthessük az igazságot.

 

 

 

 

Tesztünkben az összes nagy kereskedelmi lánc kínálata mellett górcső alá vesszük a független boltokban kapható termékeket is. A tesztet akkreditált laboratóriumban végeztetjük. 

 

Ezeket a cukrokat szeretné tesztelni a TVE

 

A teszt eredményeit még karácsony előtt közzétesszük a www.tudatosvasarlo.hu-n.

 

Köszönetképpen

Minden adományozónknak elküldjük a nagy porcukorteszt eredményét. Ezért arra kérünk, hogy az adjukossze.hu oldalon adományozáskor ne felejtesd el megadni az e-mail címedet.

 

A 3000 Ft feletti adományt egy ilyen egyedi kézműves TVE bögrével szeretnénk megköszönni, amelyet személyesen a TVE irodájában vehetsz át. (Ez egy szép nagy bögre, van belőle kék is.)

 

 

 

 

 

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás