fbpx

| Tudatos Vásárló

Milupa-tápszereket vontak ki a forgalomból

A tápszer túl magas vitamin- és ásványianyag-tartalma szorulást, hányást vagy hasmenést okozhat. A gyártó visszahívta a termékeket. A kifogásolt Milupa termékek visszagyűjtését az ÁNTSZ ellenőrzi.

A forgalmazó Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft. 2011. március 11.-én arról értesítette az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetet, hogy két termékét visszahívja.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a magyarországi forgalmazó cégnél ellenőrzést végzett. Ennek során kiderült: fogyasztói kifogás miatt vizsgálták meg a tápszereket a németországi gyártó laboratóriumában. A két termékmintában az előírtnál magasabb mennyiségű vitamint és ásványi anyagot találtak. Mivel a minták kifogásolhatóak voltak, ezért további – azonos időben gyártott – tápszert is megvizsgáltak, információink szerint közel 400 terméket. Több kifogásolt eredmény azonban nem született. Ennek ellenére a gyártó valamennyi olyan termékét visszahívta, amelyek a kifogásolt tápszerekkel egyidőben készültek.

A visszahívott termékeket a Numil Kft. visszaveszi, és az árát visszatéríti. A termék dobozának felső részén lévő lejárati dátumot tartalmazó részt ki kell vágni, és értesítési címmel valamint telefonszámmal beküldeni a következő címre:
Numil Kft 
Termékvisszaküldés
Pf 40. Budapest 1555

Forrás: milupa.hu

A visszahívott termékek:

  • Milupa Komfort 1

lejárati idő: 2012.03.16. és 2012.04.21. között
forgalmazás helye: gyógyszertárak

  • Milupa Milumil HA 1

lejárati idő: 2011.12.29. és 2012.02.24. között
forgalmazás helye: gyógyszertárak, Rossmann üzletek, Auchan Magyarország Kft. üzletei

 

A visszahívás kizárólag a fent említett lejárattal rendelkező 2 termékre vonatkozik. Termékinformációval kapcsolatban a termékek csomagolásán is megtalálható (+36)80331233-as zöldszámon érdeklődhetnek az érintettek.

Ha egy tápszerben több a vitamin, illetve az ásványi anyag a megengedettnél, akkor azt a megszokottól eltérő szín, íz és illat miatt a gyerekek elutasíthatják. A termék elfogyasztása esetén szorulás, ritkább esetben hányás és hasmenés fordulhat elő. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal megkezdte a forgalmazó helyeken, egészségügyi gyermek-intézményekben a kifogásolt Milupa termékek visszagyűjtésének ellenőrzését.

 

Forrás: ANTSZ

Kép [cc] milupa

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás