fbpx
mikrohullámú sütő teszt

| Tudatos Vásárló

Mikrohullámú sütők – itt sem a legdrágább a legjobb

41 mikrohullámú sütőt teszteltünk. Kiderült, hogy egy egyszerűbb jó mikrót akár 20 ezer forintért is beszerezhetünk, a bonyolultabb, grillezni is tudó készülékért már legalább 35 ezret kell fizetnünk, miközben ugyanezt a szintet hozzák a 200 ezer forintos mikrohulllámú sütők is. Hol végzett a 210 ezer forintos Bosch, és hol a néhány tízezer forintos Samsung és Whirlpool mikrók?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 41 mikrohullámú sütőt tesztelt laboratóriumban nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel közösen. Így a korábban tesztelt termékekkel együtt már összesen 91 mikrohullámú sütő adatlapja (30 márkától) segíti a fogyasztókat a mikrohullámú sütő vásárlásban. Laboratóriumban vizsgáltuk, hogy a készülékek milyen hamar és mennyire egyenletesen olvasztják ki és főzik meg a fagyasztott ételt vagy a pizzát, hogyan grillezik a pirítóst vagy a csirkét.

A részletes teszteredmény itt érhető el >>>

Egy mikrohullámú sütőtől felhasználóként leginkább azt várjuk, hogy hamar kiolvassza és megmelegítse a fagyasztott ételt, és lehetőleg egyenletes legyen a hőmérséklet eloszlása, vagyis ne legyen a külseje tűzforró miközben a belseje jéghideg marad.

Jó hír azoknak, akik csak egyszerű funkcióhoz, vagyis étel kiolvasztáshoz, melegítéshez keresnek mikrót, hogy akár 20-30 ezer forintból is kihozható egy készülék, amelyik legalább közepes szinten teljesít a fenti szempontokból.


Iratkozz fel a Tudatos Vásárló Tesztek hírlevelére, hogy azonnal értesülj az újonnan megjelenő tesztjeinkről.

* indicates required


Ha ennél többre fogjuk használni, és például grillezni is szeretnénk vagy pizzát sütni, akkor már jobban a zsebünkbe kell nyúlnunk. Itt már 35 és 210 ezer forint között mozognak azok a készülékek, amelyek közel ugyanazt a szintet hozzák.

A teszt alapján  úgy tűnik, hogy vásárlóként nem nagyon nyúlhatunk mellé, ha az a fő szempont, hogy egyenletes hőmérsékletű legyen a kész étel, ugyanis ebből a szempontból mindössze 3 készülék kapott 2-nél rosszabb pontot az 1-5-ig terjedő skálán, a többi a középmezőnyben vagy annál jobban végzett. A sereghajtók között volt 50 ezer és190 ezer forintos készülék is. 6 készülék pedig legalább 4 pontot kapott erre a szempontra, volt közöttük 210 ezer forintos Bosch, de alacsonyabb árkategóriájú, 35-50 ezer forintos Panasonic, Samsung, Sharp vagy Whirlpool mikró is.

Jó hír, hogy az egyik legfontosabb szempontnál, a kiolvasztás és főzés tesztelésénél nem volt kirívóan gyenge eredmény, ugyanis egyik mikrohullámú sütő sem kapott 2-nél kevesebb pontot, három készülék 4-nél jobb eredményt ért el, a többi a középmezőnyben végzett. A listavezetők között is nagy volt a szórás az árban, volt közöttük 35 ezer forintos Samsung, de 210 ezer forintos Bosch gép is.

Annak, aki ennél bonyolultabb használatra szánja a mikrót, és például grillezni is szeretne, már alaposabban körül kell néznie, mert könnyen mellényúlhat. A tesztelt készülékek között 43 grill funkcióval is rendelkezik, közülük 16 kapott 2 vagy annál gyengébb pontot, mert nem elég egyenletesen sütötte meg a csirkét vagy a pirítóst, ill. túl sok időt vett igénybe a művelet.  Ezek között is volt olcsóbb néhány tízezer forintos, de 100 ezer forint feletti készülék is.


Ha szeretnéd, hogy szuper tartalmainkat pofásabb kivitelben olvashasd kérünk, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését!

 

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000 Ft adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró hozzájárulás számít.

   

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

Bank neve:    Magnet Bank

Számlaszám:    16200106-00108490-00000000

IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000

Swift: HBWEHUHB

Köszönjük!


 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás