fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Megint mérgező anyagot találtak slime-ban

Két különböző márkájú, webáruházakban is kapható slime-ban is az egészségügyi határértéknél magasabb mennyiségű bórt talált a Deco Proteste portugál fogyasztóvédő szervezet. A bór bőrirritációt, hasmenést, hányást, hosszú távon pedig meddőséget, magzatkárosodást okozhat.

Annak, akinek nincs gyermeke, valószínűleg fogalma sincs arról, mi az a slime. Azok azonban, akik 3-13 éves korú gyerekkel élnek, nemhogy fogalmuk, de valószínűleg határozott véleményük is van róla: fantasztikus gyerekjáték vagy a legnagyobb lehúzás a színes nyálka.

A slime egy ragadós-nyúlós színezett műanyag nyálka, ami néhány éve a semmiből tört be a piacra, és azonnal rabul ejtette a gyerekeket. A játék lényege, hogy a slime-ot a gyerekek kiborítják maguk elé, lehetőleg egy asztalra, és pakolják-gyúrják, mint valami folyós gyurmát. Mivel használat közben a bőrrel közvetlenül érintkezik, fontos, hogy ne okozzon allergiát, sem egyéb egészségügyi problémát.

A slime hatalmas népszerűségét jelzi, hogy a hozzá fűződő videók 25 millárdos nézettséget hoztak a YouTube-on 2018-ban.

A Deco Proteste portugál fogyasztóvédelmi egyesület 8 slime-termék vegyianyag tartalmát vizsgálva azt találta, hogy 2 termék – Poopsie Slime Surprise és Slime Intergalactic (SLI0010) tartalmaz bórt a megengedett határérték fölötti mennyiségben. Egyben pedig – Nickelodeon Slime Super Stretchy – a megengedett határértékhez közeli értékben volt jelen bór.

Tavaly nyáros a Which? brit fogyasztóvédelmi szervezet tesztje 11, boltban kapható slime-márkából 8-ban talált bórt, az egészségügyi határértéket meghaladó mennyiség.

A bór bőrirritációt, hasmenést, hányást, hosszú távon pedig meddőséget, magzatkárosodást okozhat.


Ez a tartalom az Innovációs és Technológiai Minisztérium (FV-I-19) támogatásával készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás