alap kinézet

System Messages

Csak 2007-ben 3,7 millió ausztrál juhot szállítottak közel-keleti vágóhidakra. Az állatoknak vízen és szárazföldön hosszú és kimerítő utazást kellett elszenvedniük. A teherhajón több mint 35 ezer juh pusztult el a hőségtől, fertőzéstől, sérüléstől vagy betegségtől.

Azok az állatok, amelyek túlélik az élve szállítást, végül olyan országokban rakodják le, ahol vagy nincsen szabályozás az állatok védelmére vagy nem törődnek azok végrehajtásával. Gyakran olyan bánásmódban részesülnek, olyan szállítási körülmények között utaztatják vagy úgy vágják le őket, ami Ausztráliában törvénybe ütköző lenne.

Ausztrália jelentős és egyre fejlődő mélyhűtött- és fagyasztotthús-kereskedelemmel büszkélkedhet. Mi több, azokba az országokba, amelyekbe élő állatokat szállít, húst is exportál. A húsexport mint alternatív üzletág egyben azt is biztosítja, hogy az állatokat hazájukban, Ausztráliában humánus módon szállítják és vágják le.

Az egyetlen módja annak, hogy több millió állat szenvedését megakadályozzuk: a vágóállat-kereskedelem beszüntetése.

Csatalakozz te is az aláírásgyűjtő kapmányhoz! Küldj levelet az Ausztrál Nagykövetségnek, melyben kéred, hogy szüntessék meg a vágóállatok szállítását!

Forrás: Fauna

Kép [cc] tambako  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink