• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Mentsd meg az ausztrál vágóállatokat a szenvedéstől!

2009.06.19. /
Ausztrália a világ legnagyobb juhexportőre, melynek révén évente több millió állat szenvedéséért felelős. Segíts meggyőzni Kevin Rudd-ot, Ausztrália miniszterelnökét, hogy itt az ideje ezen változtatni!

Csak 2007-ben 3,7 millió ausztrál juhot szállítottak közel-keleti vágóhidakra. Az állatoknak vízen és szárazföldön hosszú és kimerítő utazást kellett elszenvedniük. A teherhajón több mint 35 ezer juh pusztult el a hőségtől, fertőzéstől, sérüléstől vagy betegségtől.

Azok az állatok, amelyek túlélik az élve szállítást, végül olyan országokban rakodják le, ahol vagy nincsen szabályozás az állatok védelmére vagy nem törődnek azok végrehajtásával. Gyakran olyan bánásmódban részesülnek, olyan szállítási körülmények között utaztatják vagy úgy vágják le őket, ami Ausztráliában törvénybe ütköző lenne.

Ausztrália jelentős és egyre fejlődő mélyhűtött- és fagyasztotthús-kereskedelemmel büszkélkedhet. Mi több, azokba az országokba, amelyekbe élő állatokat szállít, húst is exportál. A húsexport mint alternatív üzletág egyben azt is biztosítja, hogy az állatokat hazájukban, Ausztráliában humánus módon szállítják és vágják le.

Az egyetlen módja annak, hogy több millió állat szenvedését megakadályozzuk: a vágóállat-kereskedelem beszüntetése.

Csatalakozz te is az aláírásgyűjtő kapmányhoz! Küldj levelet az Ausztrál Nagykövetségnek, melyben kéred, hogy szüntessék meg a vágóállatok szállítását!

Forrás: Fauna

Kép [cc] tambako  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében