fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A méltányos kereskedelem hete

November 23 és 30 között rendezi meg Magyarországon a Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség a Méltányos hetet. Mozi, meglepetés, buli.

A rendezvénysorozat a Nemzetközi Fair Trade Szervezet (IFAT) Világutazás (Global Journey) kampányának része, melynek keretében a fair trade szervezetek logója körbeutazza a világot, hogy szót emeljen az igazságos kereskedelemért. Az ország három helyszínén szerveznek ehhez kapcsolódóan programot: Budapesten, Kecskeméten és Pécsett.

A budapesti nyitónapon, 23-án 15.00 órakor nyílik meg az ország első VilágÜzlete, a pesti belváros szívében. A résztvevők innen a fair trade szervezetek nemzetközi szövetségének zászlaja alatt átsétálnak az Uránia moziba, a „Méltányos mozi” filmjeire, ezt követően a Vörösmarty téren olvassák fel a Világutazás üzenetét magyarul, végül „méltányos bulival” zárják a napot este 8 órától a Hősök terén.

Az akció eseményei nem korlátozódnak a fővárosra: 29-én Pécsett, 30-án pedig Kecskeméten találkozhatunk a Méltányos hét rendezvényeivel.

A Méltányos Mozi filmjei között két filmet most mutatnak be először Magyarországon. A kávé ereje című dokumentumfilmet a fogyasztóvédelmi világszervezet, a Consumers International készítette, hazánkban a Tudatos Vásárlók Egyesülete jelentette meg. A kávé termeléséről és fogyasztásáról, a kávéipar társadalmi és környezeti hatásairól szóló 21 perces dokumentumfilm bemutatja a kávépiac alakulását, a termelők életét és számbaveszi a védjegyes kávéfajtákat. Takács Mária és Hunyadi Réka Méltányos film c. rövidfilmje pedig a fair trade mozgalom magyarországi helyzetéről nyújt keresztmetszetet.

 

Budapesti program >>>

Pécsi program >>>

Kecskeméti program >>>

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás