fbpx

| Tudatos Vásárló

Megjelent E-szám adatbázisunk

Megjelent típus, név és szám szerint is kereshető E-szám adatbázisunk. Az egyes szócikkek részletes leírással szolgálnak az egyes anyagok eredetéről, felhasználási területéről, felhasználásának céljairól, az ismert, bizonyított vagy vélt kockázatokról, valamint alkalmazásuk jogi hátteréről.

A www.tudatosvasarlo.hu/eszam címen, illetve a TudatosVásárló.hu „Adatbázis” menüpontja alatt elérhető adatbázisban minden élelmiszer-adalékanyagról rövid ismertető olvasható, amely kitér az adott anyag használhatóságára, funkciójára, előállítási módjára valamit a vele kapcsolatosan felmerülő egészségügyi kételyekre, tudnivalókra. A kapcsolódó cikkekből és lexikonból az is kiderül, hogy mely adalékanyagok használhatók bioélelmiszerekben, melyek állati eredetűek, melyeket állíthatnak elő genetikailag módosítással, és melyek az adalékanyagokkal kapcsolatos egészségügyi kockázatok.

A maga nemében mindezidáig a legrészletesebb magyar nyelvű, fogyasztói tájékoztatással szolgáló E-szám adatbázis létrehozásával célunk az volt, hogy minél többek számára lehetőséget nyújtsunk az élelmiszer adalékokkal kapcsolatos hiteles, és széleskörű tájékozódásra.

Az adatbázis az E-szem Alapítvánnyal való együttműködés keretei között, a németországi Verbraucher Initiative fogyasztóvédelmi civil szervezet www.zusatzstoffe-online.de adatbázisa alapján, magyar szakértők bevonásával készült. A benne közzé tett információk forrása a magyar törvényi előírások, valamint az Európai Unió illetékes hatóságinak, bizottságainak és tudományos testületeinek jelentései, állásfoglalásai.

A www.e-szam.hu weboldalon is elérhető adatbázis rövid összefoglalója megjelent nyomtatásban is. A kiadvány 400 Ft-os áron megrendelhető a Tudatos Vásárlók Egyesületétől, a tve[kukac]tve.hu címen.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás