fbpx

| Tudatos Vásárló

Már a nyári hőség nélkül is a valaha mért 3. legmelegebb év lehet 2019

2019 már az első 5 hónap adatai alapján is a valaha mért 3. esztendő lehet – derült ki az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal adataiból. És az első 5 hónapban még nincs benne a júniusi hőhullám. 

Az átlagos szárazföldi és vízfelszíni hőmérséklet idén már januárban 0,88 Celsius-fokkal magasabb volt a 20 században mért januárokénál, pontosabban 1880 óta.

Ezután a február és a március is bekerült az első 5 legmelegebb közé, az április pedig 0,93 Celsius-fokkal volt melegebb az ilyenkor átlagosnál, amivel a valaha mért 2. legmelegebb április lett. A május a Földön az elmúlt 140-ben mért 4. legmelebb május volt.

Az idei év első 5 hónapja alapján a szakemberek arra számítanak, hogy 2019 a valaha mért 3. legforróbb esztendő lehet. Az eddig feljegyzett 5 legmelegebb év kivétel nélkül az utóbbi 5 év – 2014-2018 – alatt volt.

A globális felmelegedésnek számos drámai következménye már most is érezhető: az Antarktisz körüli tengeri jégmező mérete májusban rekord méretűre csökkent, júniusban megérkezett a pusztító hőhullám Európába, gyorsabban olvad a sarkvidéki fagyott talaj, mint gondolták, Indiában 5 millióan állnak sorba vízért a szárazság miatt.


Ez a tartalom az Agrárminisztérium 2019-es Zöld Forrás programjának támogatásával készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás