• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Máglyára kerülnek a bundák

2007.10.10. /
Állati bundából készült ruhaneműket, használati tárgyakat vár algyői telephelyére az Orpheus Állatvédő Egyesület, hogy decemberben nyilvánosan semmisíthesse meg azokat.

Az állatok bundáját felhasználni olyan jelentéktelen célokra, mint a szőrmedivat, nem az emberi jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az anyagi hasznot segíti elő. Ezért indítja el az Orpheus Állatvédő Egyesület kampányát, amelynek keretében várja a "használatból kivont" bundakabátokat, szőrmegallérokat, prémkesztyűket, szőrmekalapokat és egyéb használati tárgyakat algyői telephelyére (6750 Algyő, Gyevi Tanya 3.) A termékeket postán lehet elküldeni, vagy személyesen bevinni november 30-ig.

Az egyesület azt tervezi, hogy december elején több nagyvárosban máglyán égeti el a prémeket.

A világon évente 50 milliónál több állatot tenyésztenek ingerszegény környezetben azért, hogy a prémfeldolgozó ipar megnyúzza, a divatcégek pedig bundakabátot, nyakgallért, sapkát készítsenek az állatokból. Főként rókát, nyércet és kisebb-nagyobb gerincesek bundáját használják ilyen célokra. Az állatok a tenyésztés és feldolgozás közben rengeteget szenvednek, hiszen a fő cél a prém minőségének védelme, nem pedig az állatok jólétének figyelemben tartása - derül ki az Orpheus Állatvédelmi Egyesület közleményéből.

 

Forrás: MTI

Kép [cc] Ari Moore

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében