fbpx

| Tudatos Vásárló

Leválthatja a papírcímkét a lézeres tetoválás

Június végén az EU elfogadta, hogy a gyümölcsök származási helyének megjelölésére egy újfajta lézeres technológiát használjanak. A módszer élelmiszerbiztonsági szempontból előrelépést jelent, mert nyomon követhető a származásuk, megakadályozható az átcímkézés.

A lézeres nyomattal a származási hely mellett egyéb fontos információk is feltüntethetők a fogyasztók számára. A technológia már 2009 óta létezik, egy valenciai cég, Laser Food fejlesztése, amely az elmúlt három évet azzal töltötte, hogy megszerezze az EU jóváhagyását a vas-oxid és hidroxid alapú lézeres technológia elfogadására.

Állításuk szerint a vas-oxid és hidroxid alapú kombináció teljesen biztonságos a fogyasztók számára, ráadásul környezetbarát is, mert alkalmazásával nincs szükség a címkékhez használt papírra és ragasztóra. A kiskereskedők és a beszállítók már használhatják ezt a jelölést, egyelőre nem kötelező.

Milyen anyagokkal jelölik a gyümölcsöket? – részletes leírás az E-szám adatbázisból

Forrás: DailyMail

Kép: Laser Food

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás