• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Lehoczky díj kiemelkedő környezeti nevelésért

2009.04.08. /
Az Erdei Iskola Egyesület és a KOKOSZ 2009-ben is meghirdeti a Lehoczky János Díjat. Április 14-ig lehet jelöltet állítani.

A Díjat az erdei iskola mozgalom területén tevékenykedő, az erdei iskola mozgalom szereplői által elismert személy kapja, aki munkásságával sokat tett és tesz az ifjúság környezettudatosabb gondolkodásmódjának és magatartásának kialakulásáért, hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, fejlődéséhez, népszerűsítéséhez.


A Díj célja emléket állítani a fiatalon elhunyt, ám gazdag munkásságot maga után hagyó környezeti nevelőnek, pedagógusnak, és díjazni a Lehoczky János emlékéhez méltó munkásságot folytató erdei iskolázókat, környezeti nevelőket.

A Díjra az a személy jelölhető, aki etikailag feddhetetlen, szakmai munkáját az ifjúsági korosztály számára pozitív példát mutatva végzi, és eleget tesz az alábbi szempontok valamelyikének:

  • Munkásságával sokat tesz az erdei iskola mozgalom kiterjesztéséért. Publikációkkal, előadásokkal, továbbképzésekkel segíti népszerűsítését, minőségi fejlesztését.
  • Munkájával sokat tesz az ifjúság környezettudatosabb gondolkodásmódjának és magatartásának kialakulásáért, valamint népszerűsíti a fenntartható fejlődést. Hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megerősítéséhez.

 

Beadási határidő: április 14 éjfél

További információ az Erdei Iskola Egyesület honlapján >>>
   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében