• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Legyen a Te kávézód, éttermed is zöld!

2015.04.15. /

Elindult a Jövő-t-Evő program azoknak a fenntarthatósági eszközöknek a bemutatására, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Ha már zöld vagy, ott a helyed! Ha még nem, akkor is!

A vendéglátás és rendezvények zöldítésével foglalkozó Felelős Gasztrohős és Zöldövezet Társulás a Jövő-t-Evő nevű szakmai fórumsorozaton mutatja be azokat a fenntarthatósági eszközöket, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Az ingyenes rendezvénysorozat alkalmain a résztvevők kérdéseiket közvetlenül feltehetik a hivatalos szervek képviselőinek, illetve kapcsolatot építhetnek a szakmai szervezetekkel és a környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalatokkal.

A fórum során hatóságokkal és a civil szektor képviselőivel együtt a jogszabályi környezettel összehangolva mutatják be jó gyakorlatokat, és keresik a választ többek között az alábbi nyitott kérdésekre: 

- hogyan intézze egy étterem a fenntartható beszerzését,

- mibe csomagoljon,

- milyen környezetbarát higiéniás gyakorlatok léteznek,

- egy rendezvény hogyan kezelheti ésszerűbben hulladékát. Az intézményekkel együtt a jogszabályi környezettel összehangolva mutatunk be jó gyakorlatokat, és keresünk választ nyitott kérdésekre.

 “Néhány évvel ezelőtt talán még megkérdőjelezhető volt, hogy a vendéglátóhelyeknek és rendezvényszervezőknek foglalkozniuk kell-e a fenntarthatósággal. A vendégek és fesztiválozók azonban egyre tudatosabbak, és pénzükkel egyre többször a környezetvédelemre szavaznak - ráadásul a környezeti felelősségvállalást nem csak a nagy, multinacionális vállalatoktól várják el, hanem a kedvenc kávézójuktól vagy rendezvényük szervezőitől is.” - mondta Varga Judit, a Fenntartható Étterem minősítést végző Felelős Gasztrohős kezdeményezés egyik alapítója.

“Az erősödő zöld igényeknek szerencsére hazánkban is egyre több étterem, kávézó és rendezvényhelyszín igyekszik megfelelni. A Jövő-t-Evő sorozattal azoknak szeretnénk segíteni, akik eddig esetleg úgy gondolták, a fenntarthatóság túl nagy falat.” - tette hozzá Csobay Kriszta, a Zöldövezet Társulás képviselője.

 A programsorozat szakmai partnere a NÉBIH.  

A programra regisztrálni itt lehet. 

 

Program

1. Kínálat & Beszerzés
Időpont: 2015. április 29, 10-12-ig 
Helyszín: Kőleves Étterem
Moderátor: Doró Viktória

 

2. Kitelepülés
Időpont: 2015. május 13, 10-12-ig 
Moderátor: Doró Viktória

 

3. Környezetbarát csomagolás és szállítás
Időpont: 2015. június 10, 10-12-ig 
Moderátor: Hankó Gergely

 

4.Higiénia
Időpont: 2015 szeptember közepe
Moderátor: Hankó Gergely

 

5. Energia- és vízhatékonyság
Időpont: 2015 október közepe
Moderátor: Doró Viktória

 

6.Hulladékcsökkentés és -kezelés
Időpont: 2015 november közepe
Moderátor: Hankó Gergely

 

7. Társadalmi kapcsolatok, szemléletformálás
Időpont: 2015 december közepe
Moderátor: Doró Viktória   

 

Forrás: Felelős Gasztrohős

Fotó: saalbau.com

 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 








  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében