• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Legyél Te is ÖkoKöröző(tt)!

2010.07.24. /

Ha zöldebbé szeretnéd tenni a háztartásodat, vagy másokat segíteni ebben, csatlakozz a Tudatos Vásárlók Egyesületének újonnan induló ÖkoKörök programjához.

Az ÖkoKörök lényege a kiscsoportos, személyes élményeken keresztüli tanulás. Öten-nyolcan állnak és járnak össze két-három hónapig, hogy hétről-hétre különböző környezettudatos fortélyokat tanuljanak meg, próbáljanak ki, és gyakoroljanak be. Az Ökokör nem kész megoldásokat kínál, hanem saját lehetőségeid keretén belül mutatja meg az egyéni környezettudatos megoldásokat.

A program eddig milliónyi embert mozgatott meg 20 országban, akik a program végére átlagosan 43%-al kevesebb hulladékot dobtak a kukába, 12%-al csökkentették energiafogyasztásukat és 21%-al kevesebb vizet használtak. Neked is lenne kedved hozzá?

A TVE várja jelentkezésedet:

  • ha szívesen lennél ökokör-vezető;
  • vagy ha szívesen lennél ökokör-tag;
  • és ha Budapesten vagy Pest megyében laksz.

Bárki lehet résztvevő, a lényeg, hogy nyitott és elkötelezett legyen az életmódját érintő környezettudatos változásokra, s hogy legyen szava, mi hogy történik otthonában. Ez ugyanis annak a záloga, hogy a változások valóban hosszú távúak lehessenek.

Ha tagnak jelentkezel, de nincs még csoportod, a lehetőségek szerint összehozunk lakóhelyeden más érdeklődőkkel.

Ha pedig szívesen vezetnél másokat is a tanulás útján, szeretettel látunk a körvezető képzésen, amelyre 2010. augusztus 28-29-én kerül sor Budapesten. Figyelem, a csoportvezetők száma limitált!

Jelentkezés és további részletek itt >>>

 

Kép [cc] kevegee

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében