• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Közel száz újabb óvoda kapott Zöld Óvoda minősítést

2008.10.01. /
Zöld Óvoda minősítést azok az intézmények kaphatják meg, amelyek megfelelnek egy húsz pontból álló kritériumrendszernek, és nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre. Idén 97 óvoda érdemelte ki a minősítést, ezzel a minősített óvodák száma 206-ra nőtt.

Oláh Lajos, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az a minősítések átadásának alkalmából szervezett rendezvényen felhívta a figyelmet a környezeti nevelés fontosságára és arra, hogy a klímaváltozás hatásai a mai óvodás korosztályt fogják később igazán érinteni. Az államtitkár elmondta: a Zöld Óvoda Program szerves részét képezi az Erdei Óvoda Program, az első magyarországi minősített erdei óvoda átadása október elején lesz Somoskőújfalun. Az első minősített erdei óvoda avatásával egyidejűleg 22 újabb erdei iskola is "minősített" címet kap, így számuk eléri a 96-ot.

Ettől a tanévtől a környezetvédelmi minisztérium lehetőséget biztosít az ökoiskolák és zöldóvodák diákjainak, hogy egy évben négy napon (február 2-án a Vizes Élőhelyek Világnapján, május 10-én a Madarak és Fák Napján, június 5-én a Környezetvédelmi Világnapon és október 4-én az Állatok Világnapján) a Nemzeti Parkokat ingyen látogathassák.

 

Forrás: MTI

   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében