• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Komposzt hírek a TVE fürdőszobából

2011.11.10. /

Mint korábban már megírtuk, a TVE csapata októberben konyhai komposztálásba kezdett. Jelentjük, a siker egyelőre csekélyke, de nem adjuk fel. Némi módosítással folytatjuk a harcot.

Október 10-én egy Bokhasi komposztálót avattunk fel a TVE iroda erkélyén, és nagy izgalmak közepette elindult a komposztálás. (Az indulásról szóló képes beszámolónkat itt olvashatjátok >>>)

Azóta sok jó dolog került a ládába: almacsutka, kávézacc, teafű, száraz levél és egyéb konyhai hulladék. Ma megpróbáltuk üzembe helyezni a lecsapoló csapot, ami ugyan szemmel nem látható, de működik. Ugyanis sajnos egy csepp levet se sikerült kipréselni a trutyiból, viszont „kellemesen pikáns szag” csapta meg Zsófi orrát. Ezúttal is köszönjük neki, hogy vállalta ezt a hősi feladatot az ügy és a fotó érdekében.

 

Zsófi csapolja a trutyit, vagyis csapolná

 

Arra gyanakszunk, hogy a kinti hideg nem kedvezett a biológiai folyamatoknak, mivel csak pár napja került a fürdőszobába a doboz, de most aztán majd jól beindul minden... Reméljük, hogy tényleg ez a helyzet, és nem máshol rontottuk el. Ha valakinek van már tapasztalata a Bokhasi komposztálással, kérjük, dobjon egy megnyugtató e-mailt vagy kommentet.

 

Lé nincs, szag volt, de elzártuk a csapot, szóval most már szag sincs

   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében