fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Kölyökbarát Termék Program a gyerekek védelmére

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség Kölyökbarát Termék Program néven egy mindenki által könnyen azonosítható védjegy elnyerésére indított pályázatot.

A minősítés, amelyhez a Magyar Szabadalmi Hivatal által jogvédett védjegy kapcsolódik, tanúsítja, hogy az adott termék magas minőségi elvárásoknak felel meg és a gyerekek speciális igényeit figyelembe véve készült. A kritérium-rendszert minden termékkategóriában független szakértői bizottság állítja össze. A védjegy kiadását szigorú minőségi “vizsga” előzi meg és használatát évente meg kell majd újítani.

A programmal annak lehetőségét kívánják megteremteni, hogy a vásárlók (szülők és gyerekek) ne kizárólag a reklámok alapján, hanem egy objektív és általuk is ismert kritériumrendszer alapján válasszanak a kínálatból. Ez preventív módon biztosítja a gyerek-fogyasztók védelmét és hozzájárul felelősségtudatuk kialakulásához.
A Kölyökbarát Termék védjegyet viselő áru, szolgáltatás az EU által is elfogadott pozitív módon különbözteti meg magát más termékektől, szolgáltatásoktól, hiszen a védjegyet egy független intézmény és szakértői testület ítéli oda. Ez a védjegy többet jelent majd a fogyasztók számára a termékeken megjelenő szokásos reklám-feliratoknál (pl. egészséges, bőrbarát, biztonságos, kreatív), mert mögötte egy gondosan összeállított, komplex és objektív kritérium-rendszer áll. Ugyanakkor a védjegy használatához szükséges kritérium-rendszer teljesülése rendszeresen ellenőrzésre kerül, tehát a folyamatos minőségi színvonal a fogyasztók részére garantált.

A program pozitív kommunikációs lehetőségeket rejt magában a gyártók, szolgáltatók számára is. A védjegy elnyerése nem csak a terméket, a szolgáltatást, hanem a gyártót illetve forgalmazót is minősíti, erősítve annak pozitív fogyasztói megítélését.
A program fő támogatói: a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, valamint a program-koordinátor Alice Csoport Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

A pályázati feltételek, elbírálási szempontok, jelentkezési lap és szervezeti és működési szabályzat letölthetők az FVF honlapjáról.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás