fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Kis bringabirodalom: Go Mobility

Nem tudod, mi az a velocipéd? Már régóta szeretnéd kipróbálni a tandembicajozást? Érdekelnek az elektromos járművek? A Go Mobility kölcsönzőjében mindegyiket kipróbálhatod, boltjukban pedig a Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is használhatod.

Javában izmosodott a városi bringás szubkultúra a fővárosban mikor Gosztonyi Bence Budapestre költözött. Hobbiból már korábban is foglalkozott kerékpárokkal, de az a szabadság és energia, amit a városi bringázástól kapott, teljesen magával ragadta. Amikor jött egy lehetőség, nem hezitáltak megalapították a Go Mobility-t, ami akkor még csak bicajkölcsönzőként működött a Margitszigeten. 

kölcsönző azóta is megmaradt, de az üzlet bővült. Pár éve megnyitott a Várkert utcai boltjuk, ahol a városi bringák kölcsönzése mellett szerviz is működik: különlegesen szép és egyedi olasz kerékpárokat, illetve mindenféle kiegészítőket, alkatrészeket is lehet vásárolni.

A szigeten lévő kölcsönző különlegessége a kínálat. Például az 1800-as évek velocipédjének mintájára megalkották a mini velocipédet, az eredeti biztonsággal használható kicsinyített mását, amit Bence be is mutatott. Ezenfelül tandem, bicajos gokart, lábbal hajtható chopper és többféle elektromos kerákpár is kölcsönözhető. Itt minden a bringákról szól, az itt dolgozók is aktív kerékpárosok: „Legtöbben városi harcosok vagyunk, de vannak köztünk mountain bike maraton versenyzők is.”

Nem csak a bringájuk “zöld”

A környezettudatosság fontos része a tevékenységüknek. Csapvizet isznak és szelektíven gyűjtik a hulladékokat is.  Kapcsolatban állnak egy bicajalkatrészekből dolgozó újrahasznos manufaktúrával, a Felvarrom csapatával, akiknek időnként átadják a keletkező gumi hulladékot, a Felvarrom-nál pedig némi átalakítás után új életre kelnek pl. öv, pénztárca vagy tolltartó formájában. 

A Go Mobility Tudatos Vásárló Kedvezménykártya elfogadóhely. Legyél a TVE támogató tagja vagy Szupertagja, és legyen neked is kedvezménykártyád! 

Mindezeken felül azt vallják, hogy zöld vonalon a legnagyobb hatású tevékenységük az eseményszervezés és a bicajos rendezvényeken való részvétel. Hazai viszonylatban a legszélesebb e-bike választékkal rendelkeznek, a rendezvényeken ezeket is népszerűsítik elég nagy sikerrel.

Bence szerint Magyarországon a kerékpár-piac nem igazán mozdult még el az e-mobilitás felé, ellenben tőlünk nyugatabbra, Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Belgiumban már egészen másképp gondolkodnak az elektromos járgányokról.

 

„Minden korosztály használja, nem gondolják azt, hogy ez csak az idősek vagy mozgáskorlátozottak közlekedési eszköze lehet. Nem azért, mert lusták, hanem, mert rájöttek, hogy hatékony és kényelmes. Nem izzadtan esel be az irodába vagy egy megbeszélésre, mégsem kell autót vagy közösségi közlekedést használnod, gyorsan és egyszerűen célba érsz. Aki kipróbálja az e-bike-ot, annak általában meg szokott változni a véleménye, hisz ezeket is tekerni kell ahhoz, hogy menjen a motor, csak nem olyan erővel, mint egy hagyományos kerékpárt” – mondja Bence. Ebben a boltjukban kétféle elektromos járművet tartanak, amelyekről gyorsan kapunk is egy kis ízelítőt. Az egyik egy elektromosan is hajtható roller, a másik egy kismotorszerű jármű, a Scrooser E-roller.

Mi egyelőre maradunk a lábbal hajtható kerékpárnál, de elismerjük, hogy hatékony, izzadság-,és környezetkímélő alternatívája a városi közlekedésnek.

Köszönjük a közreműködést Nagy Melindának! 


Tetszett a cikk? Szívesen olvasnál még a témában?

Támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!


 

  A cikk a Zöld Forrás PTKF/625/2017 jelű pályázat támogatásával készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás