• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Kérj Te is méltányos csokoládét!

2015.04.17. /

Felháborít, hogy a csokidhoz szükséges kakaót embertelen munkakörülmények között állítják elő? Írd alá a petíciót, és jelezd a gyártók felé, hogy változást követelsz.  

Míg a csokoládé termékek piaca nő, sok kakaótermesztő gazda és munkás a fejlődő országokban még mindig abszolút szegénységben él, mert a kakaótermesztésből túl alacsony bevétele származik. A rossz munkakörülmények mellett egyértelmű bizonyíték van arra is, hogy olcsó munkaerőként sok gyermeket kizsákmányolnak. A tönkretett termőföldek jelzik a fenntarthatatlan termelési gyakorlatot és a monokultúrát.

 

 

-       Ha nem értesz egyet a jelenlegi körülményekkel, amelyek a kakaó ültetvényeken tapasztalhatók!

-       Ha úgy véled, hogy a csokoládégyárak felvásárlási árai nem megfelelőek!

Nyilatkozz a kakaótermesztők kizsákmányolása ellen! Biztasd a csokoládégyárakat, hogy tegyenek felelős lépéseket a kakaótermesztő gazdák és munkások élet- és munkakörülményeinek javítására, a fenntartható és sokszínű mezőgazdasági termelési gyakorlat bevezetésére.

A "Méltányos Csokoládét!" kampány (Make Chocolate Fair!) egy nemzetközi kezdeményezés, amely 2013 és 2015 között 16 országban mobilizálja az európai lakosokat, hogy legyenek akítvak az igazságosabb kakaótermesztés érdekében.

A petíciót itt írhatod alá

 

Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza 

 

 

 

 

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében