• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Képeslapot küldeni jó!

2008.03.25. /
A genetikailag módosított élelmiszerek még mindig nem kerültek le Európa asztaláról. Küldj Te is támogató képeslapot Stavros Dimasnak, az Európai Bizottság Környezetvédelmi főbiztosának.

A Greenpeace a napokban új kampányt indított a genetikailag módosított szervezetek (GMO) európai termesztése ellen. A nemzetközi szervezet arra kér mindenkit, aki nem szimpatizál a génpiszkált szervezetek termesztésbe vonásával, küldjön támogató képeslapot Stavros Dimasnak. A főbiztos tavaly tett javaslatot két génmódosított kukoricafajta engedélyezésének elutasítására, mert az ezek által termelt méreganyagok nem csak a kukorica kártevőire, hanem más élőlényekre, illetve a talaj egészére is mérgező hatásúak, s termesztésük beláthatatlan környezeti kockázatokkal járna.

Az ügy azonban azóta sincs lezárva. Hiába, hogy az európai közvélemény GMO-ellenes, s hogy rengetegen tiltakoztak már eddig is a Bizottságnál a génmódosított szervezetek termesztésének engedélyezése ellen, az ipari lobbi befolyása nagy, iparkodása töretlen.

A Greenpeace most arra kér mindenkit, küldjön képeslapot a főbiztosnak annak jeléül, hogy nem mellékes számára a GMO-kérdés, s hogy támogatja az általa képviselt álláspontot. S hogy miért képeslapot? Mert a hagyományos levelezés e szép és személyes műfaja egyre inkább az elektronikus kommunikáció árnyékába szorul - a személyes üzeneteknek sokkal nagyobb nyomatéka, hatása van. A képeslap lehet vásárolt vagy általad készített. Ábrázolhat bármit - karikatúrát vagy akár szülőföldedet, kedvenc tájadat, családodat, barátaidat. A gesztus számít. Ma már annyira ritkán kapunk kézzel írt lapokat, hogy minden egyes lap arról fogja biztosítani: nincs egyedül. A bíztatásra pedig még egy főbiztosnak is nagy szüksége van!

S a cím, ahova a lapod küldheted:

Mr Stavros Dimas
Commissioner for the Environment
European Commission
Rue de la Loi 200
1040 Brussels
Belgium

 

További részletek >>>

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében