• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Kamionnyi gyanús húst foglalt le a hatóság

2015.01.26. /

Lejárt, ismeretlen eredetű termékeket találtak, és engedély nélkül végzett fagyasztást, szabálytalan tárolást nyomozott ki a NÉBIH egy fővárosi húsnagykereskedésnél. A múlt heti razzia során több mint 3,5 tonna húst és húskészítményt is lefoglaltak. A cégnév nem véletlenül ismeretlen.

Az engedéllyel rendelkező nagykereskedés fagyasztójában hegyekben állt a jelöletlen, tiltott módon lefagyasztott sertésfej, sertés apróhús, amiből több mint két tonnát koboztak el. A hűtőkamrában lejárt, ismeretlen eredetű csirkeszárnyat és húskészítményt, illetve belsőségeket is raktároztak. Összesen 3638 kg terméket semmisíttettek meg a NÉBIH szakemberei.

 

Az ott virsli?

 

A nagykereskedelmi egységben szabálytalan módon együtt tárolták a csomagolt és csomagolatlan termékeket: a húskészítményeket a félsertésekkel és az a telephely higiéniai állapota sem volt megfelelő.

 

 

Az ügy összetettségére tekintettel a bírság megállapítása folyamatban van, várhatóan milliós nagyságrendű lesz.

 

A TudatosVásárló.hu kikérte a NÉBIH-től az érintett cég nevét és a telephely címét. A Hivatal megkeresésünkre a következőket válaszolta: "A további vizsgálatok eredményessége érdekében az érintett cég neve és telephelye egyelőre nem nyilvános, így erről további információt jelenleg nem áll módunkban kiadni.".  

 

Megkérdeztük továbbá, hogy fogyasztókhoz korábban juthatott-e termék erről a telephelyről. A NÉBIH tájékoztatása szerint a vizsgálat jelenlegi szakaszában ez nem zárható ki, bár a termékek jellegéből adódóan csak közvetve, húsfeldolgozókon keresztül kerülhetett be az élelmiszerláncba.

 

Forrás: NÉBIH sajtóközlemény

 

 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében