• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Júliustól bárhol leadhatjuk a használt elemet

2009.06.19. /
Júliustól bármely elemet vagy akkumulátort árusító boltban leadhatjuk a használt elemeinket attól függetlenül, hogy vásárolunk-e ott vagy sem.

Sok kereskedő nem tudja, hogy július elsejétől kötelező gondoskodniuk a szárazelemek visszagyűjtéséről. Amennyiben egy üzlet nem helyez ki erre szolgáló tárolóedényt, százezres nagyságrendű büntetésre is számíthat - hívja fel a figyelmet a Re'lem Kht. közleményében.

A kereskedők ingyenes gyűjtőtartályt igényelhetnek az elemek visszagyűjtését koordináló Re'lem Kht.-tól. Cserépy Zoltán, társaság ügyvezetője a közleményben hangsúlyozta: a kereskedő nem csak azt az elemet köteles visszavenni, amelyet ő maga adott el.

A gyűjtőtartály speciális felépítésű és anyagú, az elemekből esetleg kifolyó elektrolitoknak ellenáll, így a visszagyűjtést biztonságossá teszi. A hazai lefedettség nemzetközi szinten már most is kiemelkedő, a visszavitt mennyiség pedig megfelel a törvény által jelenleg előírt mértéknek. A Kht. országszerte eddig 13 ezer gyűjtőpontot látott el tárolóedénnyel, s ez a szám idén több ezerrel bővül.

 

Forrás: MTI

Kép [cc] Re'lem Kht  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében