• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Jelentkezz társasházi komposztálásra!

2010.04.15. /
A SZIKE Egyesület 50 budapesti társasházban indít komposztálási programot. Még lehet jelenkezni!

A komposztálás hatására jelentősen csökkenni fog a kukákba kerülő hulladék mennyisége, vagyis jelentősen mérsékelhető a lakóközösség szemétszállítási költsége. Ráadásul olyan értékes tápanyag, termőföld keletkezik majd, amely további megtakarítást tesz lehetővé a lakóközösség számára, mivel
megspórolhatja a bolti virágföld árát és szállítási terheit.

 A tapasztalatok azt mutatják, hogy a sikeres programhoz jól megtervezett kommunikáció, teljes körű tájékoztatás, ismeretterjesztő kiadványok, plakátok és megfelelő eszközök kellenek,no meg legalább egy személy, aki felvállalja, hogy figyelemmel kíséri a komposztálást. Ő a komposztgazda, aki tartja a kapcsolatot a lakókkal és a szakmai lebonyolításért felelős SZIKE Egyesülettel.

Az első 50, szakmai feltételeknek is megfelelő jelentkező, a pályázati forrásnak köszönhetően most térítésmentesen kapcsolódhat be a programba!


A lakókat a lakógyűlésen, közgyűlésen természetesen tájékoztatják a program részleteiről, és folyamatos visszajelzést, értékelést kapnak majd arról, hogy mennyi szemétdíjat takarít meg a társasház a komposztálásnak köszönhetően, mivel a lakók többségére a gazdasági érvek hatnak leginkább.

Ne habozz! Komposztálni jó - lakóközösségben is!

Nézd meg a HuMuSz kisfilmjét a társasházi komposztálásról.

Jelentkezni a SZIKE honlapján lehet a Jelentkezések feliratra kattintva. Nincs más teendő, mint a legördülő menüből kiválasztani a "Budapesti lakóközösség"-et, majd kitölteni és egy gombnyomással beküldeni az űrlapot.

 

Forrás: SZIKE  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében