fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Jelentkezz makeITfair újságíró képzésre!

Van ötleted, hogy mit mondj azoknak, akik szerint a gyerekmunka és a környezetszennyezés a mindennapok része, és nem kell változtatnunk? Miként lehetsz kritikus, miközben mást mondanak a legnagyobb márkák képviselői és a civil szervezetek? Hogy írhatsz érdekesen, hogy azok érdeklődését is felkeltsd, akiknem érdeklődnek az elektronikai termékek iránt?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete két napos képzést tart a makeITfair programról (www.makeitfair.org), amelynek célja, hogy tájékoztatást nyújtson az elektronikai ipar termelési láncában bekövetkező munkaügyi és emberi jogi visszaélésekről, illetve környezeti problémákról.

Ha a fenti kérdések felkeltették az érdeklődésedet, gyere el képzésünkre, ahol vendégül látjuk a téma szakértőit.  Az elektronikai iparral is foglalkozó holland kutatószervezet, a SOMO munkatársa a legérdekesebb tényeket mutatja be nekünk, míg a fenntartható elektronikai iparért küzdő szövetség, a GoodElectronics Network aktivistája kampányaikról mesél. Emellett megismerkedhetsz a tudatos vásárlás fogalmával, a magyar fair trade mozgalom aktualitásaival és lehetőséged nyílik a cikkírás gyakorlására is.

Időpont: 2011. május 27-28. (péntek-szombat)

Helyszín: Humusz ház, 1111 Saru u. 11.
 

Feltétel: A képzés egy része angolul lesz, ezért fontos az angol nyelvtudás.
Ha nagyon szeretnél jönni, de nem tudsz angolul, írd meg nekünk, mert megfelelő számú jelentkező esetén tolmácsot biztosítunk.
A két nap során az ebédet és a frissítőket biztosítjuk, természetesen fair trade forrásból.

A témáról születő legjobb cikkeket megjelentetjük a www.tudatosvasarlo.hu internetes magazin oldalán.  

Jelentkezésedet legkésőbb május 24-ig várjuk e-mailen a zsofi[kukac]tve.hu címre a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével.

Ha kérdésed van a képzéssel kapcsolatban, keresd Perényi Zsófit a 06-30-852-5214-es számon vagy a zsofi[kukac]tve.hu címen.

Tervezett program:

Május 27. (péntek)
 

  • 9.30-10.00: Regisztráció és bemutatkozás
  • 10.00-10.45: Mit is jelent a tudatos vásárlás? – Perényi Zsófia, Tudatos Vásárlók Egyesülete
  • 10.45-11.00: Szünet
  • 11.00-12.00: A fair trade mozgalom és magyar aktualitások – Újszászi Györgyi, Védegylet
  • 12.00-13.00: Ebéd
  • 13.00-14.30: Az elektronikai iparban felmerülő problémák – Pauline Overeem, GoodElectronics és Rácz Kristóf, SOMO
  • 14.30-14.45: Szünet
  • 14.45-16.00: Lehetséges megoldások, legjobb kampányok és ötletek – Pauline Overeem, GoodElectronics és Rácz Kristóf, SOMO

Május 28. (szombat)
 

  • 9.30-10.00: A makeITfair program – Pauline Overeem, GoodElectronics és Rácz Kristóf, SOMO
  • 10.45-11.00: Szünet
  • 11.00-12.30: Érdekes tények és kutatási eredmények az elektronikai iparról – Pauline Overeem, GoodElectronics és Rácz Kristóf, SOMO
  • 12.30-13.30: Ebéd
  • 13.30-15.30: Újságírói gyakorlat- hír írása a két nap információi kapcsán. A hírek közös értékelése.
  • 15.30-16.00: Összegzés

 

 

 

A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósul meg.

 

 

Kép [cc] girltravel

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás