• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Inkubátorkonyha leendő vállalkozóknak

2014.02.25. /

A La Cocina San Franciscóban található, és egész nyugodtan nevezhetjük a kezdő kulináris vállalkozások inkubátorházának.

Az inkubátorházak kezdő vállalkozásoknak adnak szellemi, infrastrukturális és egyéb segítséget. Az étkezdenyitás költségei viszonylag magasak: az engedélyek, egy konyha kiépítése, egy étterem induló költségei, a szabványoknak való megfelelés, és a nagy verseny diktálta marketingráfordítások (ésatöbbi) óriási terheket róhatnak a még be sem indult üzletre.

A La Cocina inkubátorkonyha pont a fentiek miatt megrettenő kezdő vállalkozóknak biztosít segítő platformot 2005 óta: a készségek kipróbálhatóságával, valamint egy átmeneti út biztosításával jelenthet sikeres belépést számukra az erősen szabályozott és versenycentrikus területre.

Küldetésének célja, hogy azok számára nyújtson lehetőséget, akik étkeztetésben/menzában/étteremben/bisztróban gondolkoznak hosszú távon.

 

Konkrétan: használható konyhatér biztosításával, iparág-specifikus technikai segítségnyújtással, gazdasági szakmai segítséggel (pl. piaci lehetőségek megismerése, mentor biztosítása), mindezt a köré szerveződő közösség készségeinek és tudásának támasza mellett, a helyi lehetőségek ismeretében és azokba ágyazottan.

A La Cocina elsősorban alacsonyabb szocioökonomiai státuszú nőkre fókuszál, azon belül is bevándorló vagy színes bőrű közösségek tagjaira. A legfőbb cél, hogy az inkubátorház által biztosított háttérből önfenntartó, anyagi biztonságot megteremtő vállalkozások nőjenek ki, és nem mellesleg innovatív, inspiratív, különleges vállalkozások jelenjenek meg a helyi piacon.

Forrás: Transitionnetwork.org
 

A projekt a Svájci–Magyar Együttműködési Program (www.svajcihozzajarulas.hu) támogatásával valósul meg.

    







  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében