• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Indul az energiavadászat az iskolákban

2009.10.01. /
Játékos klímavédelmi vetélkedőt indított a zöld tárca felsőtagozatos diákoknak. Az elméleti információ elsajátítása mellett saját háztartásuk energiafelhasználását is csökkenthetik.

A környezetvédelmi tárca a szeptemberi tanévkezdéssel egy időben indította el azt a szemléletformáló iskolai versenyét, amelyen az általános iskola felső tagozatos diákjainak kívánja felhívni a figyelmét a környezetvédelem és az energiamegtakarítás fontosságára. A verseny az "Egy mozdulat" program része.

A tárca az országos iskolai program keretében több mint 3000 intézményben szeretné mozgósítani az általános iskolák felső tagozatos diákjait, akik a környezeti terhelés, az éghajlatváltozás okozta negatív hatások és a klímatudatossággal nyerhető előnyök témában versenghetnek egymással.

A diákok egy tanóra keretében hallanak majd az energiamegtakarítás lehetőségeiről, otthon használható tippeket, ötleteket kapnak. Az energiavadászat során a tanulónak fel kell mérnie, hogy mit is jelent az energiamegtakarítás otthon, a gyakorlatban: fel kell jegyezni, hogy mennyi gázt, vizet, áramot fogyasztott a családja egy nap alatt. Majd az "Egy mozdulat" honlapon található Energiakalkulátor segítségével ki kell számolnia, hogy az újonnan megtanult környezetbarát tippek alkalmazását követően mennyivel csökkent az otthoni energiafelhasználás.

 

Forrás: MTI

Kép [cc] egymozdulat

   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében