fbpx

| Tudatos Vásárló

Így komposztálunk mi – életképek a TVE háza tájáról

A komposztálás napján a TVE elindította az irodai komposztálását, ami azért is nagy lépés, mivel sem saját, sem közösségi udvarunk nincs, így első kézből gyűjthetünk tapasztalatot a konyhai komposztálás rejtelmeiről. Képes beszámolónk időnként zavaró effektusokat tartalmaz, megtekinteni csak sajt felelősségre lehet. Vigyázat a komposztálás ragályos!

A TVE is csatlakozott a HUMUSZ felhívásához, hogy legyen október 10-e a komposztálás napja, így hát mi is belevágtunk. A történet viszont ott kezdődött, hogy a tavaszi Tudatos Vásárló Áruháza kiállításunkon bemutattunk egy konyhai Bokhasi komposztálót, amely nagyon nagy népszerűségnek örvendett. Nem csoda, hiszen egy nagyvárosban keveseknek van kertjük, ahol komposztálhatnának, viszont ennél többnek fáj a szíve a kukában landoló konyhai hulladék láttán. Így voltunk ezzel mi is a TVE irodában, ahol legfeljebb az erkély adott a komposztáláshoz –  de a hagyományos keretes módszert elvetettük – nem utolsó sorban a házmester árgus tekintetétől való félelmünkben.

A konyhai komposztálásról itt olvashatsz. Itt kisfilmek is vannak a folyamatról.

Mivel nekünk sem volt személyes tapasztalatunk a Bokhasi komposztálásról, viszont sokat olvastunk róla, az október 10-i felhívás adta magát, hogy élesben kipróbáljuk, mit tud ez a módszer.

A TVE tettre kész csapata egész hétvégén gyűjtötte otthon a konyhai hulladékot, és hetek óta az irodai növények száraz leveleit, hogy hétfőn ne az üres edénnyel kelljen szemeznünk, így igazán kiadós adaggal indult az első komposztkeverés. De beszéljenek a képek.

 

Előkészületek

 

Kezd összeállni a rendszer

 

Már majdnem kész

 

És tényleg kész

 

Két-három hetente itt beszámolunk a komposztláda helyzetéről (külön kérésre szag-, röpködő jószág és anyagmintát küldünk).

 

Kép [cc] robertolsenart

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás