fbpx

| Tudatos Vásárló

Így készíts padot raklapból!

Ritkán rakjuk félre az építkezésből megmaradt raklapot azzal, hogy jó lesz még valamire. Pedig egy kis munkával klasszikus ücsörgős-nézegetős padot eszkábálhatunk belőle.

Hozzávalók:
*1 darab raklap
(ha nincs a háznál, Tüzép-telepekről vagy raklapkereskedésekből kb. 2000 forintért beszerezhető),
*kör- vagy stílfűrész (de kézifűrésszel is kivitelezhető),
*24 db 60-80-as, de legfeljebb 100-as szög vagy csavar,
*kalapács vagy csavarhúzó,
*fahulladék vagy 15-20 centi széles fenyődeszka a lábnak, az igényeknek megfelelő hosszúságban.

Mindenkinek vannak emlékei falusi porták előtt üldögélő, szemlélődő és beszélgető nénikről és bácsikról. És persze elengedhetetlen kellékükről, az általában a ház körüli maradékok kreatív felhasználásával készülő padról. Nem kell megvárni a néni- és bácsikort ahhoz, hogy újrahasznosított ülőalkalmatosságot készítsünk.

 

 

1. Miután megszereztük a raklapot, fűrészeljük két részre. Három raklapléc jusson az egyik, kettő a másik oldalra.

A harmadik léc után vágjuk ketté a raklapot.

2. A kényelmes ülőmagasságnak megfelelően a fenyőlécből vágjunk le a lábakhoz szükséges darabokat. A hátsó lábak a támlarész tartói is lesznek egyben, így azokat hosszabbra kell vágni, a kívánt támlamagasság szerint.

 

A lábakat egyenként négy csavarral vagy szöggel rögzítsük

3. A raklap stabil szintképző részéhez (lábaihoz) rögzítsük először a pad első lábait négy-négy szöggel vagy csavarral.

 

A hátsó lábakat, amelyek a támlát is tartják, hagyjuk hosszabbra.

 

4. Ezt követően rögzítsük a pad hátsó lábait ugyanezzel a módszerrel. Ügyeljünk arra, hogy az első és hátsó lábakat a földtől pontosan egyenlő távolságra rögzítsük a raklaphoz, különben billegni fog a pad.

 

5. A kétléces raklaprészről fejtsük fel a fölső réteget. Ez lesz a támla. Majd a kívánt magasságban rögzítsük a hátsó láb fölfelé kilógó részéhez.

 

Társaink a munkában, mérce, csavarhúzó

 

6. Végül a kész művet reszelgessük, csiszolgassuk, hogy később ne legyen bajunk a kiálló szálkákkal.

A padunkat feldobhatjuk színes festékkel, saját készítésű kispárnával, de leginkább egy jó beszélgetőtárssal, akivel megosztjuk az ülőhelyet.

 

Ti már készítettek valamit raklapból? Ha igen, küldjetek fotót róla a szerk[kukac]tudatosvasarlo.hu címre, és kitesszük az összegyűjtött ötleteket a TudatosVásárló.hu-ra.

 

Megjelent a Tudatos Vásárló Magazin 23. számában.

***

Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!
 
Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás