fbpx

| Tudatos Vásárló

Hogyan működik a közösségi mezőgazdaság? – Képzés Szegeden

Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy segítsék egymást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete április 27-én gyakorlati képzést szervez Szegeden a téma iránt érdeklődőknek. 

Hogyan működik a közösségi mezőgazdálkodás? Gyakorlati képzés dobozrendszer kialakításához

Termelőként vagy fogyasztóként érdekel a közösségi mezőgazdaság? Szeretnél magad is elindítani egy dobozrendszert, csak még nem tudod, hogyan vágj bele? Vagy arról álmodozol, hogy minden héten megbízható forrásból származó, friss élelmiszer vár? Esetleg már egy működő dobozrendszer tagja vagy, de szívesen bővítenéd a tudásodat, és megosztanád a tapasztalataidat másokkal? Akkor ez a képzés neked szól! Szakértők és egy tapasztalt gazdálkodó segítségével többek között megtudhatod, hogy

  • melyek az első, legfontosabb lépések az induláshoz,
  • milyen kihívásokkal kell szembesülnöd, és miként oldhatod meg ezeket a működés során,
  • milyen kommunikációs eszközök segíthetik a közösség életét,
  • hogyan készíts akciótervet az induláshoz.  

A képzésen Kis-Kovács Orsolya és Kiss László a kisteleki Évkerék Ökotanya gazdálkodói osztják meg velünk gyakorlati tapasztalataikat a témáról. 

  • Időpont: 2013. április 27. (szombat) 9:30 – 16:30h
  • HelyszínSzabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium (6725, Szeged, Kolozsvári tér 1-2.)

A részvétel ingyenes. Részvételi szándékodat kérjük, jelezd a linken>>>. További információk Perényi Zsófiánál, a zsofi@tve.hu e-mail címen kérhetőek. 

A szervezésben közreműködő partnerünk az Évkerék Ökotanya .

 

Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás (CSA) mozgalma: a hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű élelmiszert kapnak. Már működő külföldi és magyarországi dobozrendszerekről itt olvashatsz: 

 

Támogatom az oldalt adóm 1%-ának felajánlásával. A Tudatos Vásárlók Egyesületének adószáma:  18245770-1-43

 

„A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósult meg.”

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás