fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Hogyan lehet etikusabb a ruhatárad? – Gyere el a Fashion Revolution-re és beszéljük meg!

A Fashion Revolution részeként rendhagyó eseménnyel és két, egymásra épülő beszélgetéssel jelentkezik április 23-án a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE). Gyere el és beszélgess velünk a méltányos munkakörülményeket támogató, etikus divatipar lehetőségeiről!

15:30 órától kezdődő IMPACT TALK beszélgetés célja, hogy a résztvevő szakemberekkel áttekintsük az etikus, méltányos munkakörülményeket és környezeti fenntarthatóságot biztosító divat minősítési rendszereit és segítsük feltörekvő divattervezők munkáját, hogy márkájukat az átláthatóság alappilléreire építhessék. Mennyire bízhatnak abban a fogyasztók, hogy a minősítéssel rendelkező ruhák valóban jobb körülmények között, kisebb környezeti hatással készülnek? Erről beszél:

Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia, INNOVATEXT Textilipari Műszaki Fejlesztő és Vizsgáló Intézet Zrt. vezérigazgatója, OEKO-TEX® magyarországi tanúsítója

Hannauerné Szabó Anna, VOSZ Textil és Ruházatipari Szekció Elnöke

Varga Éva, a BDSZ alelnöke, Könnyűipari Tagozat vezetője

Pidl István, Pi-Er Technical Kft. ügyvezető

Moderátor: Gulyás Emese, nemzetközi kapcsolatokért és kutatásokért felelős, alapító munkatársa a Tudatos Vásárlók Egyesületének

A 17:30-kor kezdődő BALANCED FASHION kerekasztalon a közönség megismerkedhet a fenntarthatóságot célzó, hazai kortárs tervezőkkel, akiknek személyes tapasztalatain keresztül merülhetünk el a fenntartható divat és méltányos munkakörülmények kihívásaiban. Hogyan tudnak méltányos körülményeket biztosítani? Jelenthet-e az öko és etikus divat célkitűzése versenyhátrányt vagy megfizetődő értékbefektetés? Elérhető-e nagyobb közönség a fenntartható divat képviselőinek vagy csak egy divat irányzat fog maradni? Megvalósul-e az etikus és fenntartható divat célkitűzése akkor is, ha nem sikerül mindenki számára elérhetővé tenni?

A rendezvény célja, hogy releváns kérdéseken végighaladva erősítse a méltányos munkakörülményeket biztosító, fenntartható divat diskurzusát és a különböző területéről érkező szereplőkkel körüljárjuk a magyar ruhaiparban megjelenő munkakörülményeket, textil minősítési lehetőségeket és egyéni célkitűzéseket. Erről beszél:

Szilágyi Andrea, NES cipőmárka tervezőjét

Lébényi Anna, Printa üzlet munkatársa és az AWARE by Printa tervezője

Alma Vetlényi, Az Alma Vetlenyi divatmárka tervezője, Gombold újra! és Marie Claire divatpályázat nyertese

Szakos Kriszta, Eszka kötött divatmárka tervezője

Konsánszky Dóra, Konsanszky divatmárka tervezője, Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója

Ivanics Anna, Trip Hemp Fashion képviselője

Moderátor: Mengyán Eszter újságíró, influencer a Holy Duck – #viszlatfastfashion blog írója, melynek témája a fenntartható divat.

Helyszín: Budapesti Metropolitan Egyetem Auditórium Budapest, Rózsa u. 4-6, 1077

A két rész között fenntartható büfé a Szatyorbolt tálalásában.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ: https://tudatosvasarlo.hu/civicrm/event/register?reset=1&id=141


Készült a Friedrich Ebert Stiftung támogatásával, a Clean Clothes Campaign kampány keretében; a projekt az Európai Unió finanszírozásában valósul meg. “Filling the Gap: Achieving Living Wages through improved transparency” “FILLING THE GAP” HUM/2018//404-124

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás