fbpx

| Tudatos Vásárló

Hétvégi piacok, vásárok Budapesten – képekben

Az állandó piacok mellett egyre több a színvonalas alkalmi budapesti piac és vásár. Különösen a fővárosban maradóknak, itt nyaralóknak ajánljuk, hiszen kóstolgatás és bevásárlás mellett a színes forgatagban kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat.  A Millenárison és a Szimpla kertben jártunk.  

A Millenáris Park ad otthont a július 21-én kezdődött Zöld Krajcáros Termelői Piac és Fesztivál idei nyári rendezvényeinek, melyet az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület szervez.

A kóstolók, koncertek, játékok mellett az érdeklődők megismerhetik a mindennapjaikba bevezethető környezettudatos fortélyokat. (Augusztus 4-én a TVE is kint lesz!) A programok között található „biokonyhászat árokparti növényekből, nyári ízek télen napenergiával, kozmetikum bemutató és kence-keverde a népszerű Lukrécia Kencéi bloggertől. Bemutatkozik a hazai Slow Food mozgalom, az érdeklődők megismerkedhetnek a szalmaház-építéssel, vagy a Bringakonyhán megjavíttathatják a helyszínen a kerékpárjukat.

A rendezvény időpontja: 

  • július 21-22.
  • augusztus 4-5.
  • augusztus 17-18-19.
  • augusztus 24-25-26

Zöld krajcár …

a Millenárison

Fotó: Mitter Balázs (luminoso)

 

A Szimpla kertben minden vasárnap 9-től 14 óráig várja az érdeklődőket a nemes egyszerűséggel Szimpla piacként futó vásári forgatag. Az egyszerű név nagyszerű kezdeményezést takar. Kóstolgatni és bevásárolni vágyók előnyben!

Piac a Szimpla kertben

Fotó: Fekete Hajnal (Védegylet)

 

***

Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn.

Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!Oszd meg a cikket a facebookon!

Klikkelj a cikk címe mellett!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás