| Tudatos Vásárló
Helyi ételekkel versenyeznek a menzák
Legyen egy évben két nap, amikor a helyi ételek és specialitások szerepelnek a menzák étlapján! A verseny szervezői olyan menzák jeletkezését várják, akik büszkék a helyi specialitásaikra, és megmutatnák másoknak is!
A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület, a Védegylet, és az ESSRG valamint a Naturháló szervezésében, a kistermelői civil érdekképviseleti együttműködés, valamint szakmai szervezetek és együttműködő önkormányzatok részvételével a Mi menzánk – helyi ételek a menzán címmel felhívást tesz közzé!
A szervezők várják olyan önkormányzatok/munkahelyek jelentkezését, akik vállalják, hogy a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2011. január 21-én (pénteken) és az Élelmezési Világnap alkalmából 2011. október 17-én (hétfőn) helyi specialitást kínálnak ebédre!
A helyi koszt legalább 3 fogásból álljon (leves, főétel, desszert, savanyúság, gyümölcs….). Lehet benne gyümölcs-zöldséglé, aszalvány, savanyúság, sütemény, s miden féle jó, amire helyben büszkék! Amennyire a beszerzés engedi e két napon az ebéd helyi termékek és helyi alapanyagok felhasználásával készüljön.
Jelentkezés és további információ info[kuka]elotisza.hu
Január 21-i Mi Menzánk napra a jelentkezési határidő: 2011. január 16.
Jelentkezés módja:
A jelentkező szolgáltató címe, megnevezése,
- A menü (minimum 3 fogás) megnevezése, dátuma
- A helyi specialitás rövid lényegi leírása
- A főbb alapanyagok bemutatása: melyek a helyi alapanyagok, amelyek termesztése, tenyésztése 50 km-en belül történt. Kérjük, nevezze meg, ha van az alapanyagok közül tájfajta, helyi fajta, őshonos!
- Az intézmények helye és neve, ahol a beküldött menüt felszolgálják ebédre a jeles napon.
- A Mi menzánk napon készült fotókat várják az info[kuka]elotisza.hu címen.
A benevezett menüket a www.elelmiszeronrendelkezes.hu oldalon Facebook-on lesz megtekinthető.
Forrás: SZÖVET
Kép [cc] clspeace