fbpx

| Tudatos Vásárló

A Házikónál jártunk: helyi élelmiszer, fenntarthatóság és minden jó

Meglátogattuk a közvetlen helyi alapanyagokból dolgozó, fantasztikus büfészolgáltatást és ebédeket kínáló Házikó üzemét. Szívmelengető ilyen profi és elkötelezett csapatot látni. A bizalmat pedig csak növeli, hogy a minőségbiztosítás alapja náluk a termelőkkel ápolt szoros kapcsolat. Képriport következik.

A Házikó kis és több száz fős rendezvényekre is kínál büfészolgáltatást, heti kétszer pedig ebédet is szállítanak házhoz. Specialitásuk, hogy a szezonális alapanyagokat közvetlenül kistermelőktől szerzik be, és mindenféle nagyipari hókuszpókusz (pl. tartósítószerek és mesterséges adalékok) nélkül dolgozzák fel a saját kisüzemükben. A finomságokat lebomló csomagolásban és komposztálható evőeszközökkel szállítják, a rendezvényeken is ilyeneket használnak. Ha lehet a szomszédban lévő bringás csapattal szállítanak.

 

Bertényi Gábor, az alapító mutatta be a cég hátterét és az üzemet

 

 

A termékek közül néhány: keksz, batyu, szendvics. Megkóstoltuk őket, finomak.

 

Fontos alapelvek a kiváló alapanyagok mögött: megélhetés vidéken, tájkímélő gazdálkodás, klímaadaptáció, fenntarthatóság piaci alapon, biológiai sokféleség, alkalmazkodó mezőgazdaság, méltányos kereskedelem.

 

Milyen jó és szép ez a lebomló tányér!

 

Lebomló büfészerviz eszközökkel dolgoznak. Nem könnyű beszerezniük.

 

Friss és feldolgozott alapanyagaik is közvetlenül a termelőktől jönnek, akikkel szoros személyes kapcsolatot tartanak fenn, így győződnek meg a minőségről és a fenntartható termelési eljárásokról.

 

Sok nemzetközi cég kér tőlük büfészolgáltatást. Az áraik nem sokkal, de magasabbak az „átlagos” szolgáltatókénál, de a minőség és a kreativitás is átlagon felüli. A tudat pedig, hogy méltányos és fenntartható körülmények közt előállított helyi finomságokat ehet az ember, megfizethetetlen.

 

A csomagolásra mindig ráírják, hogy pontosan melyik termelőtől jöttek az alapanyagok. A termelőket pedig részletesen meg lehet ismerni a honlapjukon

 

Az üzemben még a szórólaptartó is újrahasznosított alapanyagból készül 🙂 

 

A Házikót a Making cities resilient: chance of urban areas in Central European Countries programunk keretében cseh, lengyel és szlovák partnereinkkel látogattuk meg. A projektet az International Visegrad Fund támogatja. 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás