• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Házi komposztálási program indul szeptemberben Újbudán

2008.08.26. /
Budapest XI. kerületének önkormányzata 2008 szeptemberétől házi komposztálási programot indít a kerületi lakók és intézmények számára az FKF Zrt támogatásával és a HuMuSz közreműködésével.

Az önkormányzat legfeljebb 200 család részére biztosítja a részvételi lehetőséget, jelentkezési sorrendben. Jelentkezni a www.ujbuda.hu honlapról letöltött jelentkezési lap kitöltésével vagy a humusz[kukac]humusz.hu email címen, vagy a HuMuSz Ház címén (1111 Budapest Saru u. 11.) postai úton, vagy személyes leadással lehet. Jelentkezési határidő: 2008. szeptember 5.

A programban részvevőknek Újbuda Önkormányzata ingyenesen 2 db 100x100x70 cm-es impregnált komposztáló keretet ad át használatra. Az átvevőnek vállalnia kell, hogy az átadott komposztáló keretet 5 évig rendeltetésszerűen használja. A 6. évtől a résztvevők tulajdonába kerülnek a használatra átadott komposztáló keretek.

Az önkormányzat szerződést köt a résztvevőkkel, amely ugyancsak elolvasható az önkormányzat honlapján. A komposztálási program résztvevőit a Hulladék Szövetség (HuMuSz) telefonos és személyes tanácsadással segíti.

A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a jelentkezési lapot a program részleteinek ismeretében és csak akkor töltsék ki, ha az alábbi feltételek teljesítését vállalni tudják: részvétel a HuMuSz komposztálásról szóló előadásán;

a keretek rendeltetésszerű használata;

komposztálási napló vezetése, amely egy év elteltével összegzi a komposztált lomb mennyiségét és a projekt eredményességét.

További információ a www.ujbuda.hu honlapon.  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében