alap kinézet

System Messages

Talán már hallottál a bio, a Fair Trade vagy a génmódosított termékek fogalmáról, de az összefüggéseket még nem biztos átlátod. Hogyan segíthetjük ebben a tanulókat? Mi a szerepe a folyamatban az iskolának?

Többek között ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a most záruló EAThink 2015 elnevezésű európai projekt, amelynek záróeseményén a résztvevők beszélgetnek az eredményekről, illetve bemutatják a Has, alkoss, gyarapíts! című oktatási segédanyagot és a modernkori rabszolgasággal foglalkozó Az emberiség tragédiája című kötetet.

 

Program

16:00 Köszöntő, az EAThink 2015 projekt összefoglalása – Bán Dávid (Anthropolis Egyesület)

16:10 A globális felelősségvállalásra nevelés a magyar iskolákban: keretek, lehetőségek és kihívások – Varga Attila (Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet)

16:35 Lehet más a kávé? Fenntarthatóság és méltányosság az élelmezésben – Újszászi Györgyi (Védegylet)

17:00 Kerekasztal beszélgetés a globális felelősségvállalásra nevelés lehetőségeiről a magyar oktatásban – könyvbemutatóval. A beszélgetés résztvevői:

·         Mihalkó Viktória (Anthropolis Egyesület)

·         Nagy Beáta (Budapesti Corvinus Egyetem)

·         Nikolics Noémi (ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, Budapest)

·         Újszászi Györgyi (Védegylet)

·         Varga Attila (Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet)

18:00 Koccintás az Anthropolis Egyesület 15. születésnapjára.

Minden résztvevő a helyszínen megkapja a „Has, alkoss, gyarapíts!” – iskolai foglalkozások a fenntartható táplálkozásról 12-18 éveseknek című oktatási segédanyagot.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük az érdeklődőket, november 14-ig regisztráljanak az alábbi címen: eathink.anthropolis@gmail.com.

 

A rendezvény az Európai Bizottság társfinanszírozásával és az Anthropolis Egyesület szervezésében valósul meg.  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink