• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Gyűtsd te is a papírt az iskoládban!

2010.03.18. /
Az új iskolai félévben is folytatódik az INEST és a Zöld Iroda Ellátó közös papírgyűjtési akciója, amelyhez már számos budapesti és vidéki oktatási intézmény csatlakozott. A szervezők további jelentkezőket várnak.

Az INEST Nonprofit Kft. a Zöld Iroda Ellátó közreműködésével díjmentesen helyezi ki az iskolákban a szelektív gyűjtőket, amelyeket igény szerint rendszeresen ürít is. A diákok pedig a program által megtanulják az újrahasznosítás részleteit és lényegét, amelyben egy útmutató is segíti őket. Az akcióhoz eddig már számos budapesti és vidéki általános iskola  és két gimnázium is csatlakozott.

A két szervezet együttműködésének célja annak megakadályozása, hogy az oktatási intézményekben felhalmozódott iratok, a feleslegesen kinyomtatott lapok, jegyzetek vegyes hulladékként végezzék. A papírgyűjtési akció keretében az iskolában összegyűjtött magas minőségű irodai papírból az INEST Nonprofit Kft. hasznosítás során jó minőségű, 100%-ban reciklált alapanyagú háztartási higiéniai papírtermékek gyártását segíti. (Ellentétben az utcai szelektív szigetekben összegyűlt papírral, amelyekből általában csak alacsony minőségű kartont gyártanak.)   

A szervezők szívesen fogadják további oktatási intézmények jelentkezését.

 

További információ:

Inest NonProfit Kft   Weöres Márta  0630/2691393 papir[kuac]inest.hu

Zöld Iroda Ellátó Szabó Kitti   061/4732290   lokalizacio[kukac]kovet.hu         

 

Kép [cc] din  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében