fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Gyúrd magad ökofittre!

Elindult az Ökofitnesz, a Tudatos Vásárlók Egyesületének Facebookon is használható internetes alkalmazása. A közösségi játékkal komoly és vicces kihívásokat vállalhatsz, egyedül és csoportosan is. Rajta! Nézd meg, mit ajánl a személyi edződ!

Az Ökofitnesz célja, hogy a lehető legegyszerűbben és játékos formában adjon segítséget azoknak, akik szeretnének környezettudatosabbak, ökológiailag is fittebbek lenni. A zöld kihívások mellett közösségi vagy jólléti kihívásokat is vállalhatsz.

Tovább a játékhoz >>>

A Facebookon is csatlakozhatsz az Ökofitneszhez >>>

Pl. „ebben a hónapban minden héten egyszer sportolni fogok” vagy „bemutatkozom egy szomszédomnak, akit még nem ismerek”. Első pillantásra viccesnek tűnhet a szomszédolás, holott tudományos kutatások bizonyítják, hogy a jóllétet, a boldogságot növelik a családdal, barátokkal, közösségi élettel kapcsolatos célok. A sportolás szintén köztudottan kedélyjavító, és csökkenti a depresszió és a szorongás előfordulását. Az együttműködő, kooperatív magatartás aktiválja az agy jutalmazáshoz kapcsolódó részeit, vagyis arra vagyunk programozva, hogy élvezzük egymás segítését. Azok, akik aktív szerepet vállalnak a közösségeikben, magasabb jóllétről számolnak be, mint akik nem.

A játékba bekapcsolódók először elkészíthetik saját profiljukat, majd környezettudatos vállalásokat tehetnek. A kihívások teljesítésével az Ökofitnesz számon tartja, hogy azzal mennyi széndioxid kibocsátását, vagy víz illetve elektromos áram fogyasztását előztük meg. A kihívások teljesítése során létrehozhatsz csoportokat, közösségeket így nem kell egyedül gyúrnod.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás