fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Gyerekkönyvek környezetvédelemről és a másságról 3-12 éves korig

Egy-egy jól megválasztott mesekönyvvel nyitottá, érzékenyebbé tehetjük csemetéinket olyan témák iránt, mint a környezet- és természetvédelem, vagy a másság elfogadása.  2015-ben és korábban megjelent mesekönyvet ajánlunk. 

Nézd meg milyen egy kert! – Anna Milbourne

Nézd meg, ki lakik egy kertben! A napfényes kertet zümmögő zsongás tölti be, a földön és a fákon állatok élnek Less be ebbe a kertbe, és nézd meg, hogy mi mindent találsz! A gyönyörűen illusztrált könyv minden oldala kihajtható fülekkel, bájos rajzokkal és sok-sok tudnivalóval varázsolja el észrevétlenül a legkisebbeket. Rengeteg tudnivaló és érdekesség egy kert történéseiről könnyen érthető stílusban. 

Ajánlott korosztály:  3-6 éveseknek

Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.

Kiadás éve: 2015

Ár: 2.600 Ft

 

Nézd meg, hol laknak az állatok! – Anna Milbourne 

Nézd meg, ki lakik egy kertben! A napfényes kertet zümmögő zsongás tölti be, a földön és a fákon állatok élnek Less be ebbe a kertbe, és nézd meg, hogy mi mindent találsz! A gyönyörűen illusztrált könyv minden oldala kihajtható fülekkel, bájos rajzokkal és sok-sok tudnivalóval varázsolja el észrevétlenül a legkisebbeket. Rengeteg tudnivaló és érdekesség egy kert történéseiről könnyen érthető stílusban. 

Ajánlott korosztály:  3-6 éveseknek

Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.

Kiadás éve: 2015

Ár: 2.600 Ft

 

Tóbiás, a kukásautó – Mechler Anna

A Kerék mesék legújabb részének hőse Tóbiás, a kukásautó, aki nem csak szemetet szállít hétről-hétre, és vigyáz, hogy ne legyenek csúszósak az utak télen, hanem egy sor izgalmas kalandot is átél: kincset talál, lomtalanít az Operaháznál, és még a budai Várba is ellátogat egy éjjel. Lehet, hogy Bartolót, a markolót és Pedrót a tűzoltóautót is viszontlátjuk? Szerintetek milyen egy karácsony a munkagépeknél? A tizenkét izgalmas mesét Mechler Anna írta és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre.

Ajánlott korosztály:  3-6 évesek

Kiadó: Manó Könyvek

Kiadás éve: 2015

Ár: 1.990 Ft

 

 

Keresd meg az újrahasznosítható anyagokat!

A Keresd meg sorozat új kötetével az újrahasznosítás témakörébe nyerhetnek betekintést az olvasók, és miközben lenyűgöznek bennünket az információk, a keresgélős játék révén még szórakozhatunk is!

Ajánlott korosztály:  3-6 évesek

Kiadó: Napraforgó Kiadó

Kiadás éve: 2015

Ár: 1.790 Ft

 

Villő akcióba lendül! – Elina Rouhiainen

A sziget partjaira rengeteg szemetet mos ki a tenger, ezért a természetvédő Villő azonnal akcióba lendül! Barátaival jelmezeket és díszleteket készít a sok hulladékból a színdarabhoz, amelyet ő írt és rendez. Vajon az általában csendes, visszahúzódó művészlélek együttműködésre tudja-e majd bírni a zajos csapatot a próbákon?

Ajánlott korosztály:  3-6 éveseknek

Kiadó: JCS Média Kft

Kiadás éve: 2015

Ár: 1.999 Ft

 

Fedezd fel az erdőt!  – Angela Weinhold

A Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? gyermekkönyvsorozatának 40. kötetét lapozgatva az erdők élővilágával ismerkedhetnek az óvodások és a kisiskolások. Megtudhatják többek között, milyen növények és állatok élnek a lombhullató és a tűlevelű erdőkben, mi az az őserdő, miért nőnek olyan magasra a fák, miért nem borítják el az erdőt a lehullott levelek, mit csinál az erdész, miért kell védeni az erdőket. A könyv végén egy kivágható memóriajátékot is találnak.

Ajánlott korosztály: 5-10 évesek

Kiadó: Scolar Kft.

Kiadás éve: 2015

Ár: 3.750 Ft

 

A rét tündére  – Juhász Kató

A könyv 25 mesét tartalmaz, egy csodálatosan szép réten zajló életről, és Boginak, a rét tündérének küldetéséről. A természetes környezet megóvása a tündér számára is nagy feladatot jelent. Megtudhatjuk, hogyan élnek a rét virágai, állatai, hol fészkelnek madarai, kik és milyen szándékkal látogatnak a rétre. Megcsodálhatjuk a pánsíp hangjára táncoló nyulakat, a rengeteg szorgos rovart, a békákra vadászó gólyát. Izgulhatunk a vadászat során anyjától elszakadt őzgida, és a házra vágyó csupasz csigák sorsáért.

Ajánlott korosztály:  7-12 évesek

Kiadó: Underground Kiadó

Kiadás éve: 2015

Ár: 2.955 Ft

 

Itt találsz korábbi kiadású érdekes környezetvédő mesekönyveket 3-6 éves korig és 6-12 éves korig.

 

Sokfélék vagyunk! – Anja Tuckermann

Egyikünknek barna a bőre és fekete haja, a másikunknak nem magyar az anyanyelve, a harmadiknak más a vallása, és van, aki csak a mamájával vagy a papájával él. Van, aki itt született, de a nagyszülei még nem beszéltek magyarul, amikor a fejlődő Budapest házait építették, és van, akinek az anyukája vagy az apukája külföldi, de itt szerettek egymásba, és itt lett gyerekük. Van, aki nemrég érkezett, és nehezen ért még mindent. Van, aki tanulni jön ide, és van, aki a háború vagy az éhínség elől menekül hozzánk. Ebben a könyvben nagyon sokféle gyereket ismerhetsz meg, de valamiben mind ugyanolyanok, mint te: szeretnek ünnepelni, játszani, jókat enni, és odabújni esténként a szüleikhez! Olvasd el, milyen sokfélék vagyunk mi, emberek!

Ajánlott korosztály:  5-10 évesek

Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft.

Kiadás éve: 2015

Ár: 2.690 Ft

 

A lány, aki nem beszélt – Tóth Krisztina

Ebben a mesében különös módon fonódik össze egy teknőben született lány, a szülei és három testvér története. Otthonra lelhet-e az elhagyott gyermek? Ki neveli fel anyja-apjaként? Látja-e valaha édesszüleit? Hogyan találnak egymásra a testvérek? Sorsaikat úgy fűzik egybe titokzatos kötelékek, ahogy a csillagokat láthatatlan, égi ösvények. Az örökbe fogadott lánynak a magány, az emlékezés és a kiengesztelődés segít hazatalálni, miközben a csillagok ugyanúgy ragyognak mindnyájukra, akárhonnan jöttek, és akárhová is tartanak. A könyvet Makhult Gabriella illusztrálta.

Ajánlott korosztály:  8 éves kortól

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2015

Ár: 2.690 Ft

 

 

Wan-Wan és a kacagóviárgok – Nyilasi Judit

Wan-Wan, a sárkány nem szeretett beszélgetni, mert ha elfogta az izgalom, dadogni kezdett. Hiába tudott mindent a bambusztermesztésről, a vizsgára nem mert elmenni, mert félt, hogy dadogni kezd, és kinevetik. Egyik nap barátját, Leperkét rejtélyes betegség támadta meg. Wan-Wan elindul, hogy megtalálja a gyógyszert a betegségre. Végül saját magával is meg kell küzdenie ahhoz, hogy kis barátját megmenthesse.

Ajánlott korosztály: 5-12 évesek

Kiadás: 2010

Kiadó: Pongrác Kiadó

Ár: 2.500 Ft

 

Itt találsz további sok-sok izgalmas mesekönyvet a másságról, elfogadásról: A vézna, szemüveges, a Down-szindromás és a cigány – mesekönyvek az elfogadásról

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

   

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

A cikk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás