alap kinézet

System Messages

Visszaélés gyanúja miatt a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitási Tanácsa 2015. február 24-én azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki az intézményhez.

 

Emellett felügyeleti biztosokat rendelt ki a DRB bankcsoport tagjaihoz: a BRB BUDA Regionális Bankhoz, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Bankhoz, a Dél-Dunántúli Takarék Bankhoz és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bankhoz.

 

 

Valamennyi intézménynél korlátozásokat léptetett életbe az MNB. A jegybanki vizsgálat lezárásáig ezek az intézkedések maradnak érvényben.

 

Az MNB elkészítette a Buda-Cash Brókerház Zrt-hez és a DRB bankcsoporthoz kapcsolódó legfontosabb kérdések és válaszok összeállítását. A folyamatosan frissülő dokumentum itt érhető el.

 

A dokumentumból kiderül többek között az is, hogy nem lehet tartós befektetési számlát felmondani, illetve hogy a Buda-Cash engedélyének megvonása estén (jelenleg felfüggesztés van) a Befektető-védelmi Alaptól (BEVA) remélhetnek kártalanítást az ügyfelek.

 

A Beva a kártalanítási eljárást akkor indítja meg, ha megindul a Buda Cash Brókerház felszámolása. A Beva ekkor a kártalanítási eljárás összes részletéről közleményt tesz közzé a saját honlapján és a sajtóban.

 

Rossz hír, hogy a DRB Bankcsoport bankjainál 2015. február 24. óta már felvett vagy elutalt összegeken felül nem lehet 60 000 Ft-ot felvenni. A 60 000 Ft-os korlátozás az intézkedés teljes időtartamára vonatkozik, vagyis ha valaki már felvett 60 000 Ft-ot, vagy annál nagyobb összeget, akkor az ettől naptól már nem juthat hozzá további összegekhez.

 

A MNB tájékoztatása alapján érdemes folyamatosan figyelni az alábbi információforrásokat:

 

MNB tájékoztató oldal a Buda-Cash és DRB ügyfeleknek

Legfontosabb kérdések és válaszok az MNB honlapján

Az MNB facebook oldala

BEVA honlap

 

Fotó: Pgaborphotos | Dreamstime

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 


  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink