fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Fontos tudnivalók Buda-Cash és DRB ügyfeleknek

A felügyeletért felelős Magyar Nemzeti Bank összeállította a legfontosabb tudnivalókat a brókerház felfüggesztésében érintett fogyasztóknak. 

Visszaélés gyanúja miatt a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitási Tanácsa 2015. február 24-én azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki az intézményhez.

 

Emellett felügyeleti biztosokat rendelt ki a DRB bankcsoport tagjaihoz: a BRB BUDA Regionális Bankhoz, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Bankhoz, a Dél-Dunántúli Takarék Bankhoz és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bankhoz.

 

 

Valamennyi intézménynél korlátozásokat léptetett életbe az MNB. A jegybanki vizsgálat lezárásáig ezek az intézkedések maradnak érvényben.

 

Az MNB elkészítette a Buda-Cash Brókerház Zrt-hez és a DRB bankcsoporthoz kapcsolódó legfontosabb kérdések és válaszok összeállítását. A folyamatosan frissülő dokumentum itt érhető el.

 

A dokumentumból kiderül többek között az is, hogy nem lehet tartós befektetési számlát felmondani, illetve hogy a Buda-Cash engedélyének megvonása estén (jelenleg felfüggesztés van) a Befektető-védelmi Alaptól (BEVA) remélhetnek kártalanítást az ügyfelek.

 

A Beva a kártalanítási eljárást akkor indítja meg, ha megindul a Buda Cash Brókerház felszámolása. A Beva ekkor a kártalanítási eljárás összes részletéről közleményt tesz közzé a saját honlapján és a sajtóban.

 

Rossz hír, hogy a DRB Bankcsoport bankjainál 2015. február 24. óta már felvett vagy elutalt összegeken felül nem lehet 60 000 Ft-ot felvenni. A 60 000 Ft-os korlátozás az intézkedés teljes időtartamára vonatkozik, vagyis ha valaki már felvett 60 000 Ft-ot, vagy annál nagyobb összeget, akkor az ettől naptól már nem juthat hozzá további összegekhez.

 

A MNB tájékoztatása alapján érdemes folyamatosan figyelni az alábbi információforrásokat:

 

MNB tájékoztató oldal a Buda-Cash és DRB ügyfeleknek

Legfontosabb kérdések és válaszok az MNB honlapján

Az MNB facebook oldala

BEVA honlap

 

Fotó: Pgaborphotos | Dreamstime

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás