fbpx

| Tudatos Vásárló

Folytatódnak a vizes frissítő séták

A nyári kánikula enyhítésére egy kis hűsülésre hívunk. Vizes frissítő sétánk során megtekintheted a Gellért-hegy gyomrában lévő víztárolót, igazi vizes várostörténeti csemegéket hallhatsz, és megtudhatod mikor kell bedobnod  a piros lapot… 

Kedves Olvasóink!

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a szeptember 9-i csoport betelt. Amennyiben lesz újabb időpont ősszel, a tudatosvasarlo.hu oldalon tájékoztatunk benneteket. Megértéseteket köszönjük!

 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete és az ImagineBudapest a tavalyi ivókút-séták sikerén felbuzdulva, idén a Fővárosi Vízművek támogatásával szeretné felhívni a figyelmet, hogy fővárosunk számos pontján lehetőségünk van arra, hogy – akár a hajdani utazók – kiürült palackjainkat tiszta, jó minőségű vízzel töltsük újra, kímélve ezzel környezetünket, s végső soron pénztárcánkat is.

A vezetékes víz, vagy hétköznapi nevén csapvíz nem számít különösebb gasztronómiai kuriózumnak, mégis nagy sikere van immár egy bő évszázada. Naponta isszuk, használjuk, még akkor is, ha manapság a palackozott ásványvíz komoly konkurenciát jelent számára. Még Budapesten is, ahol a jó minőségű csapvíz mellett számos értékes ásványvízforrás mellett megyünk el nap mint nap.

Ízelítő a májusi sétáról

A séta időpontjai:

  • június 10  
  • július 8.
  • augusztus 5.
  • szeptember 9.

    Mindegyik séta 15:30-kor indul. Időtartama körülbelül 2 óra.

  • Találkozó: I. ker. Sánc utcában a víztároló feletti szobornál. Megközelítés: a Sánc utca Hegyalja  út felőli végén a Mihály utcával szemben lévő lépcsőnél kell felmenni a parkba, majd  a kövezett sétaúton a szoborig 50m.

A szervezők vízi-várostörténeti sétára hívják az érdeklődőket. A séta ideje alatt a budai oldalon fellelhető néhány ivókútból merítve frissíthetjük fel magunkat. Az idei séta egy igen izgalmas állomással bővül: a nem kevés városi legendával övezett Gellért-hegyi víztárolóba is ellátogatunk. Eközben tudásszomjoltásként hallhatunk a várostörténeti szempontból is izgalmas víziközmű-hálózat létrejöttéről, a budai oldal alatt húzódó titokzatos tavakról és forrásokról, a hajdani kutakról, vízellátásról.

A séta ingyenes, de jelentkezéshez kötött. A csoport maximális létszáma 30 fő. Regisztrálni Győri Krisztánál lehet a gyori.kriszta@tve.hu email címen.

 

Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit is!

Médiakapcsolat: Andacs Noémi noemi[kukac]tve.hu 30-4902024

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás