• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Fiatalokat vernek át a feketéző síeltetők

2010.01.22. /
A www.suli.si oldalon olcsó síutakat kínálnak - feketén. A FOME fogyasztóvédelmi szervezet óvatosságra inti a síelni vágyókat.

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete több megkeresést is kapott az ügyben, ezért közelményt adott ki. Az utazási szerződésben található szervező cég neve, „Ski International" ugyanis nem szerepel az utazási irodákat engedélyező Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal nyilvántartásában, de nem található a hazai cégjegyzékben sem.

Felháborodott diák fordult a fogyasztóvédőkhöz, mivel gimnazista barátai többsége befizetett az olcsónak tűnő síútra, ám neki szülei nem adtak pénzt a bizonytalan hátterű üdülésre. Az oldalon ugyanis sem utazási iroda (?) neve, sem a címe, sem a nyilvántartási száma nem volt megtalálható, csak és kizárólag egy mobil telefonszám és egy e-mail cím. A honlapon található utazási szerződésben olyan feltételeket találhatunk, amelyek az utazókra nézve hátrányosabb feltételeket tartalmaznak a hatályos kormányrendeletnél, vagyis jogszabályellenesek.

 

A teljes cikk a tudatosutazo.hu oldalon olvasható.

 

Kép [cc] stuart chaval

   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében