• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Felszólítás a solymári bevásárlóközpont építésének leállítására

2005.04.21. /
A Levegő Munkacsoport levelet küldött Solymár jegyzőjének, amelyben felszólítja, hogy haladéktalanul vonja vissza az Auchan bevásárlóközpont építési engedélyét és állíttassa le az építkezést.

A Levegő Munkacsoport ugyanis fellebbezett a beruházás környezetvédelmi engedélye ellen, és így az építési engedélyt nem lehetett volna kiadni. Ugyanakkor az Auchan már nagy erőkkel megkezdte az építési munkálatokat. „Bár az építkezés leállítását a jogszabályok is kötelezővé teszik, az intézkedés azért is sürgető, mert a tervezett bevásárlóközpont megépítése és üzemeltetése jelentősen hozzájárulna a környezet állapotának romlásához. A megnövekvő személyautó- és kamionforgalom több ezer ember egészségét veszélyeztetné” – jelentette ki Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke. A szervezet elnökhelyettese, Schnier Mária pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az építési ügyekben egyáltalán nem egyedülálló jelenségről van szó.


Az építtetők rendszeresen kihasználják a hatóságok gyengekezűségét, és minden jogi korlát nélkül építkeznek, bízva abban, hogy ezzel rákényszeríthetik akaratukat a hatóságokra és környezetükre. Részben ilyen módon épültek be a Budai-hegyvidék korábbi erdőövezetei is.

 

 

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében