fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Fekete Péntek: tavaly 27 milliárd forintot költöttünk el egyetlen napon

Az Amerikából indult, hálaadást követő vásárlási láz két éve őrjítette meg igazán a magyarokat, 2017-ben az utolsó három hónap online költésének több mint ötödét szórtuk el ezen a napon.

A Black Friday csaknem ötven éve a hálaadást követő péntek elnevezése az Amerikai Egyesült Államokban. 2018-ban a Fekete Péntek az egész világon, így Magyarországon is november 23-án lesz.

A karácsonyi bevásárlás a Black Friday miatt hamarabb kezdődik, az ünnepek előtti 4-5 hetes időszakra koncentrálódik.

 Instagram oldalunkon megkérdeztünk Benneteket, és 67%-otok azt válaszolta, hogy nem tervez vásárolni ezen a napon. 

Itthon a vásárlási láz a hagyományos üzletek forgalmában kevéssé jelenik meg, az internetes kereskedelemben viszont jelentős súlya van. Magyarországon ma már körülbelül 3 millió online vásárló van, számuk évről évre 5-6 százalékkal nő. 2016-hoz képest a belföldi online piac háromszor nagyobb bővülést ért el, mint a kiskereskedelem.


Ne hagyd magad átverni a Black Friday akciókkal!

Segítünk Neked. Iratkozz fel a TVE tesztes hírlevelére, hogy megtudd mivel készülünk.

* indicates required


Az online vásárlások összértéke a tavalyi évben 365 milliárd forint volt, és a teljes negyedik negyedéves online költés (128 milliárd Ft) több mint ötöde, csaknem nettó 27 milliárd forint ezen az egyetlen napon történt – derült ki a GKI Digital és az Árukereső.hu által végzett felmérésből.

Az adatokból úgy látszik, hogy két éve, 2016-ban adtuk meg magunkat a Fekete Pénteknek. Ez volt az első év, amikor (ha az élelmiszereket nem számítjuk) a november volt az év második legerősebb hónapja. És ne gondoljuk, hogy a nem történt más, minthogy a decemberi vásárlást hoztuk előbbre: a decemberi forgalom a boltokban ugyanúgy nőtt, mint a többi hónapé, a Black Friday tehát nem a decembertől happolta el a vásárlókat.

 

Mi persze azt tanácsoljuk, hogy csak akkor vásárolj, ha tényleg muszáj. Ha átgondoltad, és tényleg vásárláson töröd a fejed, nézz körül tesztjeink között, és tájékozódj, melyik a legjobb választás!

E-book olvasó teszt       Mosogatógép teszt       TV teszt       Kávéfőző teszt       Hűtő, fagyasztó teszt       Turmixgépek tesztje (ingyenes)       Miikrohullámú sütő-teszt       Porszívó teszt   Mosógép teszt 

A felmérések szerint a magyarok 90%-a tudja, hogy mi az a Black Friday, átlagosan körülbelül 47 ezer forintot költünk el ekkor. 

A legtöbben játék, ajándék és háztartási gépek, szórakoztató elektronikai eszközök, ruhák, konyhafelszerelés vásárlását tervezik erre az időszakra.

Képek: pixabay.com

Ha te is egy vagy a több mint egymillió olvasónkból, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését.

Így tudsz hozzájárulni Te is, hogy összegyűljön a 3.000.000 forint 2018. december végéig.
 

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000FT adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró vagy hatalmas hozzájárulás számít.

   

 

 


 

A cikk az Innovációs és Technológiai Minisztérium (FV-I-18-19) támogatásával készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás