fbpx

| Tudatos Vásárló

Fair Trade Ébresztő – zenélj és kávézz velünk!

A méltányos kereskedelem világnapja alkalmából a Tudatos Vásárlók Egyesülete fair trade reggelit szervez május 22-én. Gyere, és kóstolj velünk fair trade finomságokat!

Ahogy Martin Luther King mondta “ mielőtt befejezed a reggelidet, már a világ több mint felétől függesz”. Gondolj bele, a kávéd nagy valószínűséggel kenyai, a banán amit eszel Kolumbiából vagy Ecuádorból származik,  a teád Sri lankai vagy indiai, a kakaód elefántcsontparti, a narancsleved pedig Brazil narancsból készült.

Természetesnek vesszük, hogy ezek az élelmiszerek ma már elérhetőek számunkra. Eközben azok az emberek, akik a reggelink előállításán dolgoznak, sokszor nem reggeliznek, mert nem engedhetik meg maguknak. Ha Fairtrade termékeket vásárolsz, hozzájárulsz, hogy a termelők méltányos bért kapjanak a munkájukért, amely valóban kifejezi anyagi és munka ráfordításukat.

A Fairtrade minősítő rendszer sok termelőnek biztos megélhetést jelent.

 

 A méltányos kereskedelem világnapját 2001-óta ünneplik számos országban.  Reggeliket, koncerteket, Fairtrade piacot szerveznek a méltányos kereskedelem népszerűsítésére.

Reggelizz velünk május 22-én, és támogasd a méltányos kereskedelmet! 10 órától színes programokkal várunk titeket az Erzsébet téren

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 
   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

    

Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás