fbpx

| Tudatos Vásárló

Az Európai Parlament előtt a REACH szabályozás

Cselekedj! Töltsd fel fényképed a képtárba vagy küldj emailt Európa parlamenti képviselőidnek a 2005. november 16-án esedékes szavazás előtt!

Az Európai Parlament az új vegyianyag-szabályozásról (REACH) 2005. november 16-án fog szavazást tartani. Ez a szavazás igen fontos a jogszabály későbbi hatékonyságának szempontjából. Vegyél részt Te is a szabályozás megszületését sürgető kampányban!

Az Európai Parlament (EP) képviselőinek egyharmada megígérte, hogy a biztonságosabb vegyianyag-használat megvalósítására fog voksolni, a többi képviselő azonban még nem döntötte el, mire szavaz. Európai szervezetek kampányt indítottak a szavazás előtt és a lakosság támogatásával készülnek nyomást gyakorolni a törvényhozásra, hogy a az új vegyianyag-szabályozás érvénybe léphessen. A Te véleményed is számít – csatlakozz Te is a kampányhoz!

Szükségünk van a segítségedre, hogy megmutathassuk, a lakosságnak fontos, hogy olyan szabályozás legyen, amely óvja egészségünket és a környezetet. Az EP képviselőket emlékeztetni kell ígéreteikre és meg kell kérni őket, hogy a mindannyiunkat hatékonyan védő szabályozásra szavazzanak.

a) Ha van digitális fényképed önmagadról vagy családodról, látogass el a Chemical Reaction kampány weboldalra és töltsd fel arcképed a galériába, megmutatva ezzel az EU parlamenti képviselőknek, hogy valós emberek szeretnék elérni a vegyi anyagok okozta szennyezések megszüntetését.

b) Ha nem rendelkezel digitális fényképpel, nézd meg a Chemical Reaction kampány honlapját: http://www.chemicalreaction.org és küldj emailt az Európai Parlament magyar képviselőinek!

A REACH-ről bővebben olvashatsz korábbi cikkeinkben, illetve az alábbi linkeken.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás